Picture of Nicolas Laukemann

Nicolas Laukemann

Hallo! Mitt navn er Nicolas Laukemann, jeg er 25 år gammel og kommer fra Holmestrand i Vestfold. Jeg har hatt en kjærlighet for utvikling og programmering en stor del av livet mitt og det sendte meg i retning mot webutviklingsstudiet på NTNU. Tidligere har jeg drevet med spillutvikling, som blander det logiske og visuelle - likt som nettsider og applikasjoner gjør.

Jeg har alltid vært opptatt av å skape nye ting, og det å finne logikken i hvordan å løse et problem. Gjennom studiet har jeg fått videreutviklet disse evnene, i tillegg til å få et nytt, stort fokus på brukervennlighet og tilgjengelighet. Dette har blitt kjempeviktig for meg!


En telefon-mockup og en laptop-mockup som viser skjermbilder av PaddleUp applikasjonen.
Full-stack webutvikling, vår 2023

PaddleUp

I fullstack-utvikling gjennomførte vi et gruppeprosjekt hvor målet var å utvikle en applikasjon for å registrere poeng fra ping-pong kamper på campus. Hver bruker skulle kunne opprette en profil og delta i kamper mot andre, hvor de kunne lagre statistikken sin. Vi kalte vår løsning for “PaddleUp”.

Vi lagde muligheten for at man kan koble seg på en kamp via nettet sammen med en annen bruker. Her kan brukerne endre poengene live, så de oppdaterer seg på begge sine skjermer. Når en kamp er spilt ferdig, blir den lagret i systemet - og vi lagde en veldig brukervennlig front-end som man kan navigere seg rundt på for å se og bruke de forskjellige funksjonalitetene applikasjonen har.