Picture of Simen Frogner Hellesnes

Simen Frogner Hellesnes

Halla, jeg heter Simen, er 24 år gammel og kommer fra Moss. Jeg startet på webutvikling etter å ha prøvd meg på litt forskjellige studieretninger. Begynte med ambulansefag på videregående, så viste det seg at det var kjedelig så jeg tok påbygg, og ingeniør-forkurs før jeg starta og slutta på innovasjon ingeniør og elektronikk ingeniør, og landa så på webutvikler, mest for programmeringsdelen.

Jeg har alltid vært glad i programmering, så det å kunne lage nettsider og servere fra bunnen av har vært den morsomste delen av studiet. I det siste har jeg drevet med et prosjekt om kunstig intelligens som et hjelpemiddel for tekst-tilpasning som nå er bachelor prosjektet mitt, og planen for fremtiden også


Bilde av en nettside dedikert til spillet Doom, svart bakgrunn og røde tekstbokser med et bilde fra spillet Doom i headeren.
Tilgjengelighet, brukervennlighet og etikk, Høst 2022

Doom fan site

Dette var et individuelt prosjekt der målet var å vise at vi kunne lage sider som var tilgjengelige for alle. I hovedfokus var brukervennlighet og tilgjengelighet for så mange som mulig. Dette inkluderte ting som f.eks wcag standarder, teksting til videoer, testing med skjermleser og navigering uten mus.

Vi fikk velge innholdet selv, så jeg valgte å bruke spillserien Doom som mitt tema. Det ble valgt på grunn av den heftige musikken og et tydelig fargetema som jeg både likte og var lett å følge som designuttrykk for siden.

I dette prosjektet lærte jeg mye om ting som aria-labels og generelt om tilgjengelighet, og jeg fikk også teste med noen brukere som trenger de ekstra tilpasningene.