Picture of Simen Frogner Hellesnes

Simen Frogner Hellesnes

Halla, jeg heter Simen, er 24 år gammel og kommer fra Moss. Jeg startet på webutvikling etter å ha prøvd meg på litt forskjellige studieretninger. Begynte med ambulansefag på videregående, så viste det seg at det var kjedelig så jeg tok påbygg, og ingeniør-forkurs før jeg starta og slutta på innovasjon ingeniør og elektronikk ingeniør, og landa så på webutvikler, mest for programmeringsdelen.

Jeg har alltid vært glad i programmering, så det å kunne lage nettsider og servere fra bunnen av har vært den morsomste delen av studiet. I det siste har jeg drevet med et prosjekt om kunstig intelligens som et hjelpemiddel for tekst-tilpasning som nå er bachelor prosjektet mitt, og planen for fremtiden også


Bilde av en nettside dedikert til spillet Doom, svart bakgrunn og røde tekstbokser med et bilde fra spillet Doom i headeren.
Tilgjengelighet, brukervennlighet og etikk, Høst 2022

Doom fan site

Dette var et individuelt prosjekt der målet var å vise at vi kunne lage sider som var tilgjengelige for alle. I hovedfokus var brukervennlighet og tilgjengelighet for så mange som mulig. Dette inkluderte ting som f.eks wcag standarder, teksting til videoer, testing med skjermleser og navigering uten mus.

Vi fikk velge innholdet selv, så jeg valgte å bruke spillserien Doom som mitt tema. Det ble valgt på grunn av den heftige musikken og et tydelig fargetema som jeg både likte og var lett å følge som designuttrykk for siden.

I dette prosjektet lærte jeg mye om ting som aria-labels og generelt om tilgjengelighet, og jeg fikk også teste med noen brukere som trenger de ekstra tilpasningene.

Forskjellige sider av nettsiden på telefoner og bilde av dørsensoren
Web of Things, høst 2023

Capmap

I dette gruppeprosjektet samarbeidet vi med interaksjonsdesignere og vi fikk en generell oppgave om å lage et Wot prosjekt. Vi valgte å lage en løsning for å vise hvor mange som er på et rom. Løsningen går ut på en sensor stående i en dør som kan se når noen går inn og ut, og derfor telle hvor mange som er på rommet. Sensoren er koblet til en server som holder styr på alle tallene, som så sender informasjonen til en nettside der brukere kan se hvor mange som er på rommet, informasjon som temperatur, luftkvalitet og et histogram fra tidligere bruk av rommet. Mitt ansvar var den fysiske sensoren, koden til den, og frontend. Spennende teknologier her var MQTT og sensorer til Raspberry Pi.

Bilde av nettside for tekst forenkling, en tekstboks og flere drop down menyer
Bachelor/Startup

Studiehjelp

Dette er hovedprosjektet til meg og Trym. Vi lager dette til en startup, har hatt det i flere fag og det er også bacheloroppgaven vår. Prosjektet handler om å bruke kunstig intelligens for å forenkle tekster, og dermed hjelpe til med tilpasset opplæring. I forbindelse med prosjektet har vi intervjuet til sammen 38 lærere, og skrevet to konferansebidrag som vi skal presentere i Barcelona og Østerrike. På nettsiden kan lærere legge inn en hvilken som helst tekst, enten ved å kopiere eller laste opp bilde, så legge inn innstillinger som skolenivå, lesevansker og språk, som verktøyet vil bruke til å tilpasse teksten individuelt til eleven ved hjelp av KI. Som prosjekteier har vi Gjøvik kommune.

Studenter involvert: