Lisa Mari Myrene
Hei! Jeg heter Lisa Mari og fullfører for øyeblikket en bachelorgrad innen Webutvikling ved NTNU Gjøvik, da min interesse for teknologi og design har alltid vært en stor motivasjon. Etter endt studie vil jeg gå av med kompetanse innen moderne fullstack webteknologier, brukersentrerte metoder og design.
Det som inspirerer meg til å forfølge en karriere innen utvikling, er gleden av å skape meningsfulle digitale opplevelser der man har fokus på tilgjengelighet og brukervennlighet. Jeg mener å jobbe kreativt og systematisk sammen med mennesker er nøkkelen til å utvikle innovative konsepter for web. Jeg ser frem til å tilegne meg flere kunnskaper og erfaringer i arbeidslivet etter endt studie!
Workshop Booking System
I dette gruppeprosjektet var målet å utvikle et digitalt bookingsystem for verkstedet på NTNU Gjøvik. Hele faget var rettet mot utviklingen av prosjektet, som ga oss tid til å transformere en prosjektidé til et minimalt levedyktig produkt (MVP), der vi samarbeidet med en fiktiv prosjekteier for å identifisere krav, etablere designsystemer, og utvikle en fungerende webapplikasjon. Prosjektet ga oss en stor innsikt og læringskurve innen fullstack webteknologier (MERN stack), i tillegg til hosting og CSS rammeverk. Dette var virkelig et spennende prosjekt der vi fikk prøve oss på utvikling av bookingsystem med brukerroller, innloggingssystem og administrerende funksjonaliteter.
Studenter involvert:
Bacheloroppgave: Bruktglede
Vår bacheloroppgave, i samarbeid med Gjøvik kommune, hadde som mål å utvikle en samlet digital plattform for bruktbutikkene i Gjøvik grunnet begrenset informasjon om butikkene på nett. Nettsiden er utviklet basert på innsikt fra bruktbutikkene selv, der systemet tillater dem å publisere innhold, som butikkinformasjon, nyhetsoppdateringer, arrangementer, oversikt over innleveringsstasjoner og ukens høydepunkter. Dette gir alltid oppdatert informasjon fra bruktbutikkene, noe som kan bidra til å øke engasjementet blant studenter og andre innbyggere i Gjøvik. Vi la spesielt vekt på søkemotoroptimalisering for å gjøre nettsiden søkbar, samt universell utforming og FNs bærekraftsmål.
Studenter involvert:
Nettside: Tilgjengelighet & Inklusivt Design
Dette prosjektet var rettet mot universell utforming, inklusivt design og tilgjengelighetstilpasninger for web. Jeg utviklet en informativ nettside med temaet klatring. Nettsiden ble designet med fokus på internasjonale retningslinjer som WCAG, der jeg implementerte funksjoner som skjermleserstøtte, medieavspillingsverktøy, tabellstruktur og skjemafelt ved hjelp av blant annet ARIA-attributter og korrekt semantisk HTML. Gjennom dette prosjektet fikk jeg verdifull erfaring med menneske-maskin-interaksjon og evaluering av tilgjengelighet på web.