Picture of Ingrid Onsrud Bye

Ingrid Onsrud Bye

Hei, jeg heter Ingrid, og kommer fra Brumunddal. Jeg har en lang karriere i helsevesenet bak meg. Så fant jeg ut at jeg ville prøve noe helt nytt, og søkte interaksjonsdesign. Jeg har tegnet og skrevet så lenge jeg kan huske, men aldri tenkt at jeg kunne bruke det til noe konstruktivt – som design! Interaksjonsdesign for meg er et «kinderegg», der jeg både får tatt i bruk analytiske og systematiske egenskaper, kombinert med kreativitet og innovasjon. Jeg er også en naturlig leder som liker å drive prosjekter framover, og fasilitere kreative prosesser. Målet mitt er å skape brukeropplevelser som utgjør en forskjell for folk, og bidrar til digital inkludering.

Design og prototyping for digitale produkter, vår 2023

Ungfritid.no

Ungfritid.no søker å redusere sosioøkonomiske ulikheter, og øke ungdoms engasjement i fritidsaktiviteter. I samarbeid med TietoEvry Create skulle vi utføre brukerundersøkelser, evaluere og redesigne hjemmesiden. Min rolle var å lede prosjektgruppa. Vi gjennomførte heuristisk evaluering og kontekstundersøkelser for å avdekke hvordan hjemmesiden fungerte for brukerne. Ettersom vi hadde med oss grafisk designere, gjorde vi også et redesign av profilen deres, inkludert logoen, og laget en designmanual. Konseptet vårt er at det skal være enkelt for brukeren å finne en aktivitet, få informasjon, melde seg på, og betale for aktiviteten umiddelbart. Vi er veldig fornøyde med resultatet!

Studenter involvert:

Mockups med skjermbilder fra webapplikasjonen SOKK (Seniornett Online Kompetansekurs)
Bacheloroppgave, vår 2024

Digital inkludering med SOKK (Seniornett Online Kompetansekurs): Eldres vei til nettbasert digital kompetanse–og motivasjon

I bachelorprosjektet ville vi undersøke hvorfor eldre (67+ år) har vanskeligheter med å bruke BankID, og ønsket å finne ut hvordan det kan gjøres trygt og brukervennlig for dem. Etter observasjoner og intervjuer hos Seniornett Stange, og en spørreundersøkelse blant Seniornetts medlemmer nasjonalt, endret vi innfallsvinkel til å strategisk motivere eldre til å øke sin digitale kompetanse, spesielt med tanke på BankID-bruk. Dette resulterte i webapplikasjonen SOKK (Seniornett Online Kompetansekurs). SOKK tilbyr eldre digital ferdighetstrening på sitt nivå, tilgang til øvingsoppgaver, simulatorer og ferdighetstester, og tilgang til hjelp hjemme av Seniornett-veiledere ved behov.

Studenter involvert:

Mockups av telefon og pc med skjermbilder fra HA Sammen
Designpraksis i bedrift, høst 2023

HA Sammen

Som designpraktikant hos Kilde ble jeg en del av pilotprosjektet HA Sammen. Målet var å identifisere mekanismer som kunne fungere som «kundelim» for Hamar Arbeiderblad (HA) sine abonnenter, samt skape verdi for HAs samarbeidspartnere. Mine hovedoppgaver ble å prototype løsningen, og kartlegge effekten av HA Sammen ved hjelp av spørreundersøkelser og intervjuer. Abonnentene likte HA Sammen og syntes tilbudene var gode, men det var ikke avgjørende for om de beholdt avisabonnementet sitt eller ikke. Arrangørene og sponsorene hadde positive erfaringer med HA Sammen, men savnet mer markedsføring. HA Sammen blir nå videreført og utvikles videre til fordel for HAs abonnenter.