Picture of Henning Adolfsen Buanes

Henning Adolfsen Buanes

Heia! Mitt navn er Henning A. Buanes, og jeg kommer fra Tromsø. Jeg startet på interaksjonsdesign litt tilfeldig, men er blitt veldig fornøyd med valget mitt. Interaksjonsdesign gir en unik mulighet for å jobbe med både mennesker og teknologi, som er en god match for meg. I tillegg er det et ganske bredt felt, som gjør at forskjellige folk kan finne ulike ting som de liker ved feltet.

For min del er jeg mest interessert i innsiktsfasen, der man snakker med mennesker og formulerer problemstillinger som da blir grunnlaget for alt man gjør videre.


Web of Things, høst 2023

CapMap

Emnet Web of Things (WoT) var ganske åpent, det eneste kravet var at prosjektet skulle være basert på WoT teknologi. Vi startet med tanken om å lage et verktøy som ville gjøre hverdagen for studenter mer forutsigbar, spesielt med tanke på tilgjengeligheten av leseplasser. Dette er et gjennomgående problem på NTNU Gjøvik, som mangler flere hundre kvadratmeter med kontorplass til både studenter og ansatte.

Neste steg var å utfordre antakelsene våre, og høre med studenter hva de trengte for å gjøre hverdagen lettere.

Resultatet var CapMap, en løsning som via hypersoniske sensorer kan telle hvor mange som oppholder seg i et rom, samt lydnivå og luftkvalitet.