Henning Adolfsen Buanes
Heia! Mitt navn er Henning A. Buanes, og jeg kommer fra Tromsø. Jeg startet på interaksjonsdesign litt tilfeldig, men er blitt veldig fornøyd med valget mitt. Interaksjonsdesign gir en unik mulighet for å jobbe med både mennesker og teknologi, som er en god match for meg. I tillegg er det et ganske bredt felt, som gjør at forskjellige folk kan finne ulike ting som de liker ved feltet.
For min del er jeg mest interessert i innsiktsfasen, der man snakker med mennesker og formulerer problemstillinger som da blir grunnlaget for alt man gjør videre.
CapMap
Emnet Web of Things (WoT) var ganske åpent, det eneste kravet var at prosjektet skulle være basert på WoT teknologi. Vi startet med tanken om å lage et verktøy som ville gjøre hverdagen for studenter mer forutsigbar, spesielt med tanke på tilgjengeligheten av leseplasser. Dette er et gjennomgående problem på NTNU Gjøvik, som mangler flere hundre kvadratmeter med kontorplass til både studenter og ansatte.
Neste steg var å utfordre antakelsene våre, og høre med studenter hva de trengte for å gjøre hverdagen lettere.
Resultatet var CapMap, en løsning som via hypersoniske sensorer kan telle hvor mange som oppholder seg i et rom, samt lydnivå og luftkvalitet.
Studenter involvert:
Finn.no sitt sommerprosjekt 2023
Som en del av Finn.no sitt sommerprosjekt jobbet jeg i et tverrfaglig team med andre studenter fra rundt om i landet. I starten av prosjektet fikk vi en svært åpen problemstilling som vi måtte utvikle videre gjennom prosjektet. Dette gjorde at jeg og den andre designeren på prosjektet sto ganske frie i hvordan vi ville ledet innsiktsarbeidet og designprosessen generelt. En stor fordel ved å jobbe for Finn er at nesten alle i Norge har kjennskap til plattformen. Dermed kan man gå ut på gaten og spørre nesten hvem som helst for å få brukerinnsikt om Finn! Dette gjorde vi ved flere anledninger med stor suksess.
Diri.ai
Diri er et risikohåndteringsverktøy som markedsfører seg til mellomstore organisasjoner som for eksempel universiteter og høgskoler. Bedriften er en startup startet av tidligere ansatte ved NTNU. Verktøyet lar en bedrift kartlegge og håndtere den risikoen som er innbyrdes i de digitale systemene deres, i tillegg til at det lar brukerne generere de rapportene de trenger å vise til for å være på rett side av loven. GDPR er bare ett lovverk som bedrifter må vise at de er i samsvar med, det er flere på vei og Diri sitt produkt blir bare mer relevant. Som designer hos Diri har jeg hovedsakelig jobbet med UI-design, det vil si design av spesifikke elementer av løsningen.