Picture of Bendik Lae Steinsrud

Bendik Lae Steinsrud

Hei. Jeg heter Bendik Lae Steinsrud og er 23 år gammel. Opprinnelig kommer jeg fra Raufoss, men nå er jeg bosatt på Gjøvik sammen med samboeren min. Helt siden barndommen har jeg vært glad i å finne løsninger på problemer gjennom å skape nye ideer. Etter å ha fullført idrettsfag på videregående falt derfor valget mitt for videre utdanning på interaksjonsdesign ved NTNU Gjøvik. Tidligere har jeg vært aktiv langrennsløper i mange år, men selv om langrennsskiene er lagt på hylla er jeg fortsatt svært glad i å holde meg aktiv og bruker mye av fritiden min på treningssenter. Som UX-designer gleder jeg meg spesielt til å jobbe videre med å lage både fysiske og digitale prototyper til ideene mine.

Hjemmeside mobil, Sorterings side pc
Design og prototyping for digitale produkter, vår 2023

Ung Fritid

Ung Fritid var et tverrfaglig gruppeprosjekt med hensikt om å forbedre brukervennligheten av nettsiden Ungfritid.no. Ungfritid.no, som er en digital oppslagstavle for fritidsaktiviteter for ungdommer ga oss muligheten til å gjennomføre arbeidet vårt med et lekent og utforskende tankesett. Gjennom innsiktsarbeid og nøye gjennomgang av nettsidens utforming og hvor godt den utfylte kravene til WCAG, kom vi frem til en prototype av en forbedret versjon av nettsiden. Den nye prototypen er utformet med et lekent og energisk design for å reflektere nettsidens innhold og har som mål å appellere til brukeren ved å vekke følelser av eventyrlyst og entusiasme.

Mockup av "Blobbi"
Bacheloroppgave BIXD, vår 2023

"Blobbi" AI-chatbot for iSonen

I bacheloroppgaven vår fikk min arbeidspartner og jeg et spennende oppdrag fra selskapet Buypass: å utvikle en prototype for å integrere en AI-løsning inn i nettsiden iSonen. Vi utforsket ulike tilnærminger og endte opp med å utvikle tre forskjellige løsninger. En av disse var en chatbot døpt "Blobbi" - iSonens egen AI-chatbot som var designet for å hjelpe brukere med alt som omhandlet administrering og registrering av arrangementer. “Blobbi” sitt formål er å effektivisere administrasjonen av arrangementer ved å tilby rask og nøyaktig hjelp til brukerne. Med “Blobbi” kan brukere raskt redigere arrangementer, melde seg på eller av, og få generell assistanse.

Studenter involvert:

Mockup av Foodwise app og fysisk prototype av SmartScale
Tingenes web, høst 2023

Foodwise - SmartScale

SmartScale er en fysisk prototype av en smart kjøkkenvekt som er i stand til å automatisk gjenkjenne matvarer man veier på den og gi brukeren oversikt om hva slags næringsinnhold det er i produktet. SmartScale en løsning som er kombinert sammen med appen Foodwise. Foodwise en er prototype av en næringsregisteringsapp. Foodwise og SmartScale er en kombinert løsning som er inspirert av eksisterende løsninger for registrering av næring som Lifesum og Myfitnesspal, men har som mål å redusere tiden brukeren kaster bort på å registrere matvarene sine. Ved å legge matvarene på SmartScale henter henter den informasjon om varen automatisk fra internett og registrerer næringsinnholdet i Foodwise.