Picture of Anders Helgesen Hesselberg

Anders Helgesen Hesselberg

Hei, mitt navn er Anders Helgesen Hesselberg! Jeg er en inderaksjonsdesignsutent fra Oslo. Jeg har alltid lent meg mot det kreative, og interaksjonsdesign har gitt meg muligheten til å jobbe kreativt samtidig som jeg kan jobbe med mennesker.

Jeg har lenge vært eksponert for interaksjonsdesign gjennom oppveksten, og har en stor interesse i brukerbehov og hvordan man finner disse behovene. Jeg er mer interessert av verdien av en løsning enn løsningen selv. En følge av dette er et ønske om at et designe skal være designet med brukeren i sentrum.

Banner for miljøagentene. Illustrasjon
Designpraksis i bedrift, høst 2023

Miljøagentene.no

I dette prosjektet jobbet jeg sammen med konsulentselskapet Inmeta med å redesigne nettsiden til Miljøagentene. Gjennom denne prosessen gjennomførte jeg brukerundersøkelser og fikk en innføring i kjernemodellen. Min hovedoppgave var å jobbe på innmeldingsskjema for nye medlemmer, men gikk etterhvert videre til å jobbe på de andre delene av nettsiden. Det var en utfordring å implementere en stilguide inn i den brukerinnsikten vi hadde samlet, men det endte opp med at vi fikk et stilistisk design som var funksjonelt og fulgte miljøagentenes spion tematikk.

Miljøagentene.no


Studenter involvert:

Mockup av nettsiden vist på mobil og pc
Design og prototyping for digitale produkter, Vår 2024

Samfunnet Gjøvik

Vi ble bedt om å redesigne nettsiden til Samfunnet Gjøvik, en utleier fra Gjøvik som har et stort fokus på historie. I denne oppgaven var vi tre interaksjonsdesignere og to grafiske designere som jobbet sammen om å oppdatere og forbedre navigasjonen, innholdet og det visuelle uttrykket til nettsiden. Det var en oppgave der vi fikk jobbe tverfaglig for å skape et reflektert resultat med solid og navigerbart innhold.

Studenter involvert:

Promoteringsplakat for "the orb"
Web of Things, høst 2023

The Orb

The web of things er et fascinerende tema, der man får flette fysisk teknologi til internett. I denne oppgaven jobbet gruppen min og jeg med å lage et "smart-home" fra bunnen av. I oppgaven jobbet jeg med å lage et fungerende ui som lot oss intragere med systemet. Prosjektet ga innsikt i hvordan teknologi påvirkes av de rundt seg, og hvordan man kan bruke teknologi til å forenkle verden vi lever i.