Picture of Amalie Askerød Larsen

Amalie Askerød Larsen

Hei! Jeg er Amalie, en engasjert interaksjonsdesigner fra Moss.

Fra barndommen av har jeg vært fascinert av design, og med en bachelor i interaksjonsdesign har jeg utviklet mine kreative ferdigheter i en profesjonell retning. Jeg brenner for godt design, spesielt innen universell utforming. Dette er et område jeg ønsker å fordype meg ytterligere i fremtiden. Min lidenskap for godt design og innovasjon driver meg til å stadig utforske nye ideer og løsninger.

Min største drivkraft er at jeg tror at design gradvis kan forandre verden til et bedre sted.


Nettsiden i på mobil og laptop, ny ungfritid logo og maskotene: Kiki og Bouba
Design og prototyping for digitale produkter, vår 2023

Ungfritid.no

Redesign av nettsiden ungfritid.no. Hovedmålet med oppgaven var å forbedre brukervennligheten av nettsiden.

Vi har gjennom en designprosess utarbeidet potensielle skisser for forbedringer, med utgangspunkt i mobilbrukere og videreutviklet disse i samarbeid med målgruppen.

Det ble tatt høyde for vedlikeholdbarhet ved å holde nettsiden enkel og den ble tilrettelagt for funksjonsnedsettelser ved å studere WCAG-retningslinjene. Oppgaven viser betydelig forbedring av brukervennligheten på nettsiden, med bedre navigasjon, raskere innlastningstid og et mer intuitivt design. Videre har vi hatt fokus på universelt design som har ført til økt tilgjengelighet for alle brukere


Studenter involvert:

Logoen til GjørOm og et bilde av lokalet
Bachelorprosjekt, vår 2024

GjørOm

Dette er bachelorprosjektet vårt hvor vi fikk i oppdrag av kommunen å komme med en ny idé for hvordan man kan få unge innbyggere til å tenke mer ombruk. Oppgaven har endret seg mye underveis men endte i konseptet GjørOm: Et ombruksverksted og samlingsplass for studenter. Her kan studentene låne utstyr til å fikse det de allerede har, redesigne, selge brukt og være med på kurs. Konseptet består av store mengder innsikt og et konsept som er laget for å kunne tilpasses byen det er i og for å kunne skaleres etter behov. I prosjektet har vi tatt i bruk en rekke forskjellige metoder som vi har lært underveis i utdanningen, med spesielt fokus på tjenestedesign, brukeropplevelse og bærekraft.

Mockup av nettsiden og brosjyren
Advanced Interaction Design Project, høst 2023

The ADHD Guide

Dette var mitt capstone prosjekt under mitt utvekslingsemester ved Queensland University of Technology. Jeg ville lage en løsning for å støtte voksne med nevrovariasjon, siden min research viste at det var manglede støtte for de over 18 i både Norge og Australia. I tillegg er det overraskende få ressurser om ADHD og lignende diagnoser som er laget for en leser med nevrovariasjon. Guiden tilbyr en brukervennlig ressurs som kommer i både en interaktiv brosjyre og en nettside med ti kategorier fokusert på ulike utfordringer som oppleves av mange med ADHD. Brosjyren og nettsiden tilbyr lett tilgjengelige spesialtilpassede tips med formål om å støtte enkeltpersoner til å leve mer selvstendige og sunnere liv.