Mons Stenbråten
Hei, jeg heter Mons, jeg er 21 år, og kommer fra Brandbu, Hadeland. Jeg går nå mitt siste år på bachelor i webutvikling (BWU), på NTNU i Gjøvik. Fra jeg var liten har jeg alltid følt en enorm begeistring for teknologi. Jeg ble fascinert av alt det spennende som kunne oppnås gjennom vitenskap og innovasjon. Denne fascinasjonen har alltid drevet meg, og jeg har alltid hatt et dypt ønske om å kunne bidra til å forme fremtiden for menneskehetens teknologiske utvikling. Disse tankene bidro til at jeg valgte å studere nettopp webutvikling, fordi jeg ser potensialet det kan ha på verden nå som det digitale blir mer og mer integrert med folk. Gjennom disse tre årene har jeg skaffet meg mye kunnskap innenfor front- og backend teknologier, og UX. Ellers liker jeg spill og moro på fritiden, AI, og vitenskap, og vil gjerne engasjere andre i mine interesser. Jeg fungerer godt i team, men kan også jobbe selvstendig. Om du ser potensialet i meg, ta gjerne kontakt!
Prosjekter

IDG3006 – Tingenes web
Smart Fridge
Dette prosjektet lagde jeg, sammen gruppen min, som en prototype, i tillegg til en proof of concept nettside. De skulle simulere en app som man kunne bruke til å scanne inn varer man putter i kjøleskapet. Idéen var at ved å kunne se en oversikt over innholdet i kjøleskapet, kunne man begrense kjøp av varer man allerede hadde i kjøleskapet som man kanskje hadde glemt. Dette ville derfor kunne redusere matsvinn. Originalt var planen å bruke en raspberry pi knyttet til en scanner for å liste opp varene mens man puttet dem i kjøleskapet, men på grunn av manglende raspberry pi valgte vi i stedet å bruke en barcode scanner linka til en express app med ejs.
Dette prosjektet hadde ikke vært det samme uten:
Maria Sæther (BIXD),
Kristoffer Sinkaberg Johansen (BIXD),
Ole Ragnar Randen (BWU),
Sivert Grønli Amundsen (BWU)

IDG3800 Mappe og utstilling
Avgangsutstilling 2023
Som en del av frontend-teamet til nettsiden Avgangsutstilling 2023 hadde jeg en viktig oppgave om å effektivt få fram designet som de andre klassene hadde jobbet med og prototypet. For det meste var mitt ansvar å fikse oppsettet, utseendet og animasjonene på enkelte av sidene slik at siden skulle være så brukervennlig som mulig.
Siden ble utviklet med teknologiene Next.js, TypeScript, MDX og Tailwind CSS, og var en kollaborativ prosess mellom bachelor i webutvikling, bachelor i interaksjonsdesign og bachelor i grafisk design.

IDG3920 Bacheloroppgave
Yggdrasil
Som en del av bacheloroppgaven min utviklet jeg og gruppen min, over en semesterperiode, en app som bruker lokale historier til å engasjere folk til å dele og spre kjærlighet for sitt hjemmested samt å motivere besøkende til å utforske hva det vil si å være en pilegrim. Løsningen har en side rettet mot folk som har lyst til å vandre en pilegrimsled, hvor man kan finne masse nyttig informasjon som kan gjøre det lettere å begynne vandringen. Yggdrasil har også en kartside hvor folk kan legge til forskjellige markører på severdigheter og fortellinger som de ønsker å dele med andre.
Nettsiden ble utviklet med React.js, JavaScript, JSX og Tailwind CSS. Yggdrasil ble utviklet i samarbeid med:
Ole Ragnar Randen (BWU),
Sivert Grønli Amundsen (BWU)