Kristian Wobbes
Heisann, jeg heter Kristian og er 23 år. Helt siden jeg har vært liten har jeg hatt en forkjærlighet til programmering og å finne ut av hvordan ting fungerer på nettet. For tiden er jeg i gang med å fullføre en bachelorgrad i webutvikling ved NTNU på Gjøvik, noe som vil gjøre meg til en Full Stack-utvikler. Jeg bruker mesteparten av tiden min på å kode sideprosjekter og arbeide med web-applikasjoner på ulike programmeringsspråk, inkludert React, CSS og Node.js. På fritiden liker jeg å spille fotball og ta turer med hundene til kjæresten min. Jeg har også hatt gleden av å tilbringe et år i Hans Majestet Kongens Garde i Norge, hvor jeg tjenestegjorde i Drilltroppen.
Prosjekter

Webprosjekt
HELPLY
HELPLY var en del av vår løsning for å hjelpe professorer ved NTNU å samarbeide om eksamenssensur. Som en del av en ny lov må eksamenssensorene ha en ekstern uavhengig gjennomganger for å hjelpe med sensureringen av eksamener.
Denne plattformen engasjerer forelesere til å samarbeide om sensureringen av eksamener ved å gjøre det lettere å finne kontaktinformasjon til eksterne sensorer. Denne løsningen gjør det også lettere for forelesere å kunne legge ut ulike jobber som de eksterne sensorene kunne melde seg opp til.
Dette prosjektet ble laget med MERN-Stacken(MongoDB, Express, React og Node.js). Under dette prosjektet ble jeg utfordret til lære meg nye teknologier i løpet av prosjektets gang. I retrospekt var organiseringen av prosjektet litt rotete, og dette prosjektet kunne blitt enda bedre hvis det var planlagt bedre.

Web of Things
Bsafer
Hensikten med dette prosjektet var å utvikle en webbasert løsning som kommuniserer med et fysisk objekt. Prosjektet vårt består av et bilsete som oppdager om et barn er glemt igjen i en farlig varm bil, og deretter varsler eieren via en SMS for å forhindre heteslag blant barn
Prosjektgruppen utviklet dette produktet ved å bruke en Raspberry Pi 3 med en SenseHat festet. Pi-en er liten og tillot gruppen å enkelt installere den på et barnesete. NODE-RED var den enkleste løsningen for oss å lese temperaturene, med dra-og-slipp-funksjoner som gjorde det enkelt å lære. Prosjektet bruker også emqx som en MQTT-broker. For API-en som gruppen opprettet, brukte vi Node.js og Express med Mongoose for å kommunisere med MongoDB-databasen.
For videre utvikling av produktet bør det være en måte for setet å oppdage om eieren er i nærheten av setet for å varsle eieren riktig. Setet bør også inkludere en måte å se om barnet er alene i bilen, slik at det ikke sender varsler når det ikke er noe barn i bilen.

Fullstack
CoffeeMaker
Dette prosjektet var laget som en del av eksamen i emnet IDG2100 Fullstack-utvikling. Denne siden lar de ansatte ved institutt for design på Gjøvik brygge kaffe basert på de lagrede kaffebønnene i databasen. Dette prosjektet lar også de ansatte stemme på hvilket kaffebrygg de liker best.
Dette prosjektet ble laget med MERN-Stacken, min rolle i dette prosjektet var frontenden av prosjektet. Frontenden på dette prosjektet ble dokumentert med Storybook. Dette er et frontend bibliotek for dokumentasjon på UI komponenter. Backenden ble dokumentert med Swagger.