Avgangsutstilling 2022, logo

Jostein Ø. Tollefsrud

Webutvikler

Jostein

Hei! Jeg heter Jostein, er 27 år og kommer fra Odnes, Søndre Land. Jobbet tidligere som fotograf i 6 år før jeg ville prøve noe nytt. Min interesse for webutvikling startet på videregående hvor jeg tok det som valgfag. Da jeg oppdaget at NTNU Gjøvik hadde bachelor i webutvikling søkte jeg meg inn der. Jeg likte veldig godt de fagene som var rettet mer mot selve utviklingen/kodingen av et nettsted, som webprosjekt, fullstack og bachelor prosjektet.

NTNU Plant manager

NTNU Plant manager

Prosjekteier ønsket en applikasjon med oversikt over alle planter på campus, kunne se når de sist ble vannet og annen informasjon, og med ulike brukere med forskjellig funksjonalitet. Metoder som ble brukt var research, brukertesting, sketching og live prototype. Resultatet ble en applikasjon bygd på et user management system, med brukere som kunne vanne planter, og admin som kunne legge inn nye og endre planter, og endre brukeres rolle.

Min portfolio

Min portfolio

Det startet med at jeg laget en enkel prototype i Figma før jeg laget den endelige versjonen under selve utviklingen. Den ble laget med Next.js som en statisk side for kjapp lasting av nettsiden. Jeg undersøkte veldig mange portfolier for å finne ut hva jeg ønsket å ha med. Det er gjort testing av nettsiden for funksjonalitet og universell utforming. Resultatet ble en portfolio hvor jeg kan vise frem de beste prosjektene jeg har, og fortelle litt mer om meg selv som utvikler.

Refurbishing Huset

Refurbishing Huset

Vi ble gitt et design som vi skulle utvikle, men etter brukertesting oppdaget vi mange mangler og startet derfor fra scratch og designet en helt ny nettside for Huset. Metoder som ble brukt var research, brukertesting og brukerundersøkelser og videre i prosessen bygde vi personas, scenarier og storyboard basert på disse. Deretter lo-fi, hi-fi sketching og wireframes før endelig resultat med en live prototype. Resultatet ble en ny intuitiv nettside som møtte prosjekteiers ønsker med mulighet til å endre innhold og bygge nye sider uten forkunnskap om koding.