Hopp til hovedinnhold
Stina Stemnes

Stina Stemnes


Heihei, Stina heter jeg! Jeg har alltid hatt en stor skaperglede, og holdt på med mye tegning og annet kreativt fra jeg var liten av. Etterhvert som vi fikk data i hus med en prøveversjon av Photoshop, likte jeg å sitte i programmet i timesvis og lage for eksempel bakgrunner til maskinen. Dette var begynnelsen på min interesse i grafisk design, og mange år senere endte jeg opp med å studere grafisk design her på Gjøvik.

Redaksjonell design, emballasjedesign og visuell identitet er noe av det jeg liker best å jobbe med, men jeg ser på meg selv som en allsidig designer som raskt kan sette seg inn i nye prosjekt og metoder.

Prosjekter

Apollo Glutenfri

Emballasjedesign

Apollo Glutenfri

I dette emnet skulle vi gjøre et selvvalgt prosjekt, og jeg valgte å designe logo og emballasje for det fiktive merket Apollo Glutenfri. Apollo er en produsent av eksklusivt glutenfrie og veganske snackprodukter. Løsningen er inspirert av emballasje fra sent 60-tall, og særlig kjeden Sainsbury sine design fra denne tiden. Emballasjedesign på glutenfrie produkter virker ofte som nærmest en ettertanke, fordi produktene uansett kjøpes av forbrukere som trenger disse produktene. Målet mitt i dette prosjektet var da å ha design litt mer i fokus, for å gjøre produktene mer appellerende til særlig en yngre kundebase. Resultatet har geometriske former og friske farger som skal oppmuntre til salg.

The Neil Gaiman Collection

Bokdesign

The Neil Gaiman Collection

Dette prosjektet gikk ut på å designe cover til tre bøker, med et seriepreg over designet. Min bokserie består av tre bøker av Neil Gaiman, en engelsk forfatter av fantasybøker. Disse er ikke en serie i seg selv, men de er satt sammen til en tenkt «collectors edition» av bøkene hans. Bøkene jeg har inkludert er Gode varsler, Amerikanske guder og Neverwhere. Alle bøkene er i sjangeren fantasy, og jeg har derfor fulgt noen sjangerkonvensjoner i mitt design.
Løsningen er en svart perm i tekstil med smussomslag i glossy sølvlaminat som dekker 3/4 av permen. Smussomslag og perm har to ulike illustrasjoner, som spiller på dualitetene som finnes i bøkene. Målet er at det delvis dekkende smussomslaget skal vekke nysgjerrigheten hos leseren, og få dem til å se hva som skjuler seg under.

Rørosmeieriet

Emballasjedesign

Rørosmeieriet

Dette prosjektet er et redesign av Rørosmeieriet sin emballasje. Jeg valgte å ta for meg melkekartonger, rømmebeger og smørpakke. Designet mitt spiller på balansen mellom det moderne og det tradisjonelle. Det vi kjenner som «melkefarger» er beholdt, og det er brukt et mønster som er basert på rosemaling. Typografien som brukes på produktnavnene i designet føles organisk, og kan minne om skiltmaling. Dette balanseres av den enkle sans-serif skrifttypen som brukes på øvrig tekst.