Avgangsutstilling 2022, logo

Silje Cathrine Sjøberg

Grafisk designer

Silje

Hei! Mitt navn er Silje Cathrine Sjøberg, jeg er 21 år gammel og kommer fra Jørpeland utenfor Stavanger. Jeg gikk hestefag på Øksnevad videregående skole, men ønska å prøve noe helt nytt og søkte meg derfor inn på grafisk design. Her har jeg hatt en bratt læringskurve, men den har vært veldig givende! Jeg har blitt spesielt glad i å lage visuelle identiteter, siden det er så mange små detaljer som går inn i et helhetlig design. Jeg hadde det også veldig gøy med kalligrafi og skriftdesign. Dette fordi jeg fikk uttrykke meg selv på en helt ny måte.

Redesign av tidsskrift – Redaksjonell design

Redesign av tidsskrift – Redaksjonell design

I 3. semester hadde vi faget Redaksjonell Design. Her redesignetjegtidsskriftet Technical Writing & Communication. På bildet ser man ulike sider fra innmaten, som er redesignet i samarbeid med Ine Herberg Bolsveen. Vi ønsket å få skape et rent og moderne uttrykk som ikke tar oppmerksomheten bort fra innholdet.

Staalverket – Skriftdesign

Staalverket – Skriftdesign

Staalverket er en displayfont jeg utviklet i 4. semester i faget Kalligrafi og skriftdesign. Jeg valgte hjembyen Jørpeland som inspirasjon, med hovedinspirasjon i Jørpeland stålverk. Skrifttypen er i stor grad en klassisk typewriter font, men med innslag av lekne vinkler og buer.

Vater håndverkere – Strategisk design

Vater håndverkere – Strategisk design

I 4. semester laget jeg en ny visuell identitet for håndverkerfirmaet Vater, i samarbeid med Ine Herberg Bolsveen og Andrea Kristoffersen. Vi ønsket å skape et lett gjenkjennelig utrykk, som gjerne fremsto litt røft men fremdeles enkelt og moderne. Dette har vi prøvd å oppnå gjennom nøytral fargebruk og fete fonter, sammen med et mønster vi laget ut i fra logoen.