Hopp til hovedinnhold
Pia Sophie Thorshaug

Pia Sophie Thorshaug


Hei! Jeg heter Pia og er en 22 år gammel jente som brenner for det visuelle. Eventyret mitt innen grafisk design startet tidlig i livet med en fascinasjon for farger, former, teksturer og å skape ting med det jeg hadde tilgjengelig. Denne lidenskapen ble raskt forvandlet til en målrettet karrierevei da jeg ble tatt opp ved NTNU, hvor jeg raskt utvidet min horisont og utforsket nye grenser innen design. Jeg er takknemlig for de erfaringene jeg har fått gjennom studiet, da de har formet meg til å bli en bedre designer og tenker. Jeg prøver å skape visuelle opplevelser som appellerer til et bredt spekter av målgrupper, samtidig som jeg holder meg tro mot min egen stil og visjon. Jeg er spent på å se hva fremtiden bringer og ser frem til å ta med mine ideer og løsninger videre, og å lære og utvikle meg mer som en designer.

Prosjekter

Visuell identitet konsulenttjeneste

Emneoverbyggende prosjekt

Visuell identitet konsulenttjeneste

Dette er et selvvalgt designprosjekt der jeg tok for meg å designe en visuell identitet for en konsulenttjeneste som skal realiseres i nær framtid. Den visuelle identiteten ble utviklet ved å gjøre et grundig innsiktsarbeid og en skisse- og iterasjonsprosess. Løsningen skulle formidle kvalitet, lekenhet og ikke minst det personlige samarbeidet mellom konsulent og kunde. Siden Borro AS er et nyoppstartet selskap og ikke har mange ansatte var det viktig at det nettopp det personlig samarbeidet kom tydelig fram, og at kvaliteten på tjenesten deres skulle stråle. Resultatet ble dermed en visuell identitet bestående av mørke flater med håndtegnede illustrasjoner og hånskriftpregede skrifter. Fargepaletten var satt sammen av sterke og lystige farger som hadde som hensikt å leke på de rolige mørke flatene. Dette skapte et utrykk som ga tjenesten både en profesjonell men også en leken personlighet.

Redesign av Nordlys-avisa

Redaksjonell design

Redesign av Nordlys-avisa

I dette prosjektet valgte jeg å redesigne Nordlys-avisen, som er Nord-Norges største mediehus. Etter å ha undersøkt avisen sitt opprinnelige design, kom jeg frem til at den ikke skilte seg like godt ut fra mindre lokalaviser. Jeg ønsket derfor å gi avisen et helt nytt uttrykk som ville tiltrekke seg oppmerksomhet og samtidig gi den et moderne og luftig preg.

For å oppnå dette, tok jeg i bruk flere designelementer som ville gi det nye designet en særegen stil. Jeg valgte å bruke antikvaskrifter for å gi avisen et klassisk og tidløst preg samtidig som det ville skape en visuell kontrast mot de andre lokalavisene i området. Disse typografiske valgene bidro til å forsterke avisen som en seriøs og pålitelig nyhetskilde. For å oppnå en ønsket balanse mellom det elegante og moderne, implementerte jeg flere designelementer som blant annet avrundede ikoner og illustrasjoner. Disse bidro til å skape en mer livlig atmosfære på sidene, og samtidig gjøre det enklere for leserne å orientere seg på sidene.

I tillegg ønsket jeg å ha et mer luftig layout for å skape en god leseopplevelse og å gi innholdet mer pusterom. Dette ble oppnådd ved å bruke en mer romslig grid-struktur der jeg justerte margene, avstandene mellom tekstblokker og bilder.

Design av digital læringsplattform

Informasjonsarkitektur

Design av digital læringsplattform

Classio er en læringsplattform som ble designet med fokus på å forbedre hverdagen for både studenter og emneansvarlige. Løsningen består av både en desktop-versjon tilpasset emneansvarlige for enkel opprettelse av obligatoriske innleveringer, og en mobil-versjon som er designet for å gjøre det enkelt for studenter å finne grupper i ulike emner. Visjonen bak Classio var å gjøre læring bedre, «Learning made better», og dette ble videreført i løsningen ved at plattformen inneholder verktøy for god organisering og kommunikasjon som reduserer belastningen i den hektiske studiehverdagen og skaper en mer effektiv hverdag og læringsopplevelse.

Classio inneholder grafiske elementer i form av rolige bølger i lyse farger, som skaper en beroligende og behagelig visuell opplevelse på siden. Disse elementene bidrar til å skape en harmonisk atmosfære og understreker viktigheten av å ta seg et pust i bakken i en travel hverdag.