Hopp til hovedinnhold
Monica Jankila

Monica Jankila


Hei! Mitt navn er Monica Jankila. Jeg er 22 år og kommer fra en liten plass i Finnmark som heter Vadsø. På videregående gikk jeg studiespesialisering fordi jeg ikke var sikker på hva jeg ville – men noe kreativt skulle det bli. Disse tre årene har lært meg mye om strategi, visuell identitet, universell utforming, redaksjonell design, mm. Design er så mye mer enn estetikk! Føler virkelig jeg har opparbeidet meg en stor verktøykasse som jeg tar med meg videre i livet. Merkevarebygging og typografi er noe av det jeg har likt best.

Prosjekter

Visuell identitet for Businesshenriette

Valgfritt prosjekt

Visuell identitet for Businesshenriette

Dette prosjektet var en ganske åpen oppgave vi fikk – såkalt drømmeprosjektet. Jeg valgte å ta kontakt med en reell oppdragsgiver for å knytte oppgaven tettere opp mot arbeidslivet. Dette prosjektet ble satt sammen for en bedriftsrådgiver og podkastvert som ønsket en livlig og morsom identitet. Jeg skapte en ny logo og logovariasjoner, et typografisk sett, fargepalett og designelementer. Dette ble deretter implementert på flere flater; Instagram, nettside, visittkort og e-postsignatur. Den visuelle identiteten fanger oppmerksomhet, og gjenspeiler bedriftens energi og passion for kvinnelig gründerskap. Det var en morsom oppgave og bedriften ble fornøyd!

Design av bokserie

Redaksjonell design 2

Design av bokserie

Oppgaven gikk ut på å designe tre selvvalgte bøker som skulle ha et tydelig seriepreg. Jeg valgte de tre første bøkene – blant annet «Omgitt av Idioter» – av den svenske forfatteren Thomas Erikson, da disse bøkene er interessante, morsomme og godt skrevet. Resultatet ble et rent og moderne design, med mye luft og et konsekvent uttrykk. Sjangermessig føler jeg at løsningen passer bedre inn blant resten av selvhjelpsbøkene i bransjen. Jeg ønsket at seriedesignet skulle ha et lekent og gøy uttrykk som gjenspeiler Eriksons livlige skrivemåte. Designet inkluderer derfor illustrasjoner og farger som formidler bøkenes budskap på en tydelig måte.

Unicef Sans

Skriftdesign

Unicef Sans

I dette prosjektet skulle vi lage en display font for en ideell organisasjon. Jeg valgte Unicef, og designet en enkel groteskskrift basert på geometriske former. Den er seriøs og profesjonell, men samtidig vennlig og åpen. Skriftbildet er unikt, og har en god rytme. Den har en relativt liten strekkontrast, men likevel nok til å skape ønsket effekt. Skriften oppleves ganske luftig da x-høyden er ganske normal/høy, med relativt korte over- og underlengder. Den har mye karakter og personlighet, noe som gjør skriften lett gjenkjennelig, og passer godt som en del av en merkevare. Uttrykket er både rent og mildt.