Avgangsutstilling 2022, logo

Martine Horak Lauritzen

Grafisk designer

Martine

Jeg heter Martine Horak Lauritzen, jeg er 24 år gammel og kommer fra Halden. Jeg har elsket å tegne helt siden jeg var liten, men syntes det var en skummel tanke å faktisk jobbe med noe kreativt, til tross for at jeg ønsket det. I løpet av videregående bestemte jeg meg for å «just go for it», og startet på Høgskolen i Innlandet og tok en bachelor der i animasjon og digital kunst, for å utdanne meg som konseptkunstner. Jeg startet å studere grafisk design her rett etter for å bygge videre på de kreative kunnskapene mine og plukke opp flere ferdigheter.

bokdesign – Redaksjonell design 2

bokdesign – Redaksjonell design 2

Til bokdesign bestemte jeg meg for å designe coveret til tre ulike Darren Dash bøker. Disse tre bøkene er innenfor sjangerne skrekk, psykologisk skrekk, thriller og dystopi. De er designet slik at hvis bøkene blir lagt vertikalt danner de et bilde. Jeg har strategisk plassert bøkene slik at plasseringen deres passer med innholdet. «Sunburn» er øverst med en sol, «Molls like it hot» foregår i London og er derfor på bakkeplan med en by, mens «An other place» er nederst da denne boken tar et sted utenfor vår verden.

Nintendo Switch – Emballasjedesign

Nintendo Switch – Emballasjedesign

Jeg valgte å designe emballasje for Nintendo Switch, og noen av dens tilhørende produkter. Nintendo Switch er en spillkonsoll, og grunnen til at jeg valgte å designe emballasje for en Nintendo Switch er fordi jeg tidlig ønsket å designe emballasje for elektroniske produkter, da jeg så på denne som en ekstra utfordring med all informasjonen som finnes på slike pakninger, både når det gjelder språk, lisenser, advarsler og bruksanvisninger. Designet er vektorbasert og tar inspirasjon fra trender for 90-tallets spillkonsollemballasjer.

Fem trinns grafikk – Informasjonsgrafikk

Fem trinns grafikk – Informasjonsgrafikk

Oppgaven gikk ut på å lage en fem trinns grafikk av en valgfri prosess, og jeg bestemte meg for å lage fem trinn for hvordan man skal få tak i en venn i karantene. Vi fikk denne oppgaven i det semesteret der pandemien akkurat hadde startet og alt stengte ned. Som et resultat av dette ble veldig mange studenter sittende alene i hyblene sine, og mange kjente på ensomheten. Jeg ønsket derfor å lage en liten bruksanvisning for å ta opp dette problemet.