Hopp til hovedinnhold
Kristine Meek Strand

Kristine Meek Strand


Hei, jeg heter Kristine og er snart 24 år. Jeg tenker meg ut i arbeid etter bacheloren min, og har en interesse i hvordan grafisk design kan forbedre hverdagen. Hvordan kan jeg gjøre en tekst lettere å lese? Hvordan kan jeg gjøre en nettside eller et bygg lettere å orientere deg i? Dette er spørsmål jeg liker å svare på gjennom grafisk design. De fagene jeg har kost meg spesielt mye med gjennom studiet er informasjonsgrafikk, skriftdesign, veifinningssystemer, redaksjonell design II og digital prototyping.

Prosjekter

Bokdesign

Bli hvis du kan-trilogien

Bokdesign

Design en bokserie på minimum tre bind. Bøkene skal være innbundet med smussomslag. Lag design til smussomslag, perm og forsats. Velg papirkvalitet, innbindingsløsning og -materiale.

Du kan velge skjønnlitteratur eller generell litteratur, rettet mot voksne lesere. Alle bøkene må være tidligere utgitt på norske forlag. Serien kan for eksempel inneholde romaner, essays, poesi, skuespill, noveller, biografi, dokumentar eller akademisk litteratur.

Drømmeprosjekt

Sit trening

Drømmeprosjekt

Studenten selv har friheten til å velge et grafisk designprosjekt, og som kan både være helt fiktivt eller allerede er et reelt prosjekt. Studenten, altså meg, har derfor valgt å designe dette fiktive prosjektet:

Sit (studentorganisasjonen i Gjøvik, Ålesund og Trondheim) har gitt meg i oppgave av å designe noen grafiske flater for dem. Sit har oppfattet at studentene på treningssentrene deres kommer enten to og to eller når en kommer alene så er det de mer erfarne, og ser ut til å være allerede vant med å trene på treningssenteret. Problemet med dette er at det er folk som har lyst å komme seg inn i en treningsrutine, men de tørr ikke å komme alene for de føler at en allerede må være på et høyere aktivitetsnivå for å gå dit.

Dette vil Sit treningssenter ha en endring på og har nå som mål å senke terskelen for at studenter kan gå på treningssenteret. De har gitt meg i oppdrag å designe brosjyre til løfting for nybegynnere og informasjonsgrafikk til de apparatene som ikke allerede har instrukser, og må følge Sit sin designmanual.

Redaksjonell design I

Journal of technical writing and communication

Redaksjonell design I

Redesign av både innmat og omslag til et utvalgt tidsskrift. Redesign av innmat utføres i gruppe på studenter. Seks omslag, som består av to årganger à tre nummer, designes individuelt. Studentene må kunne artikulere hva dere mener er galt med det valgte tidsskriftet (praktisk designkritikk) og hva som bør og kan endres, men gå for et fullstendig redesign. Studentene stod fritt til å velge format m.m. bortsett fra brødteksten som måtte ha rett høyrekant.