Hopp til hovedinnhold
Katrine Hågbo

Katrine Hågbo


Heipådeg! Mitt navn er Katrine, jeg er 23 år og kommer fra Ski. Fra jeg var liten har jeg likt å være kreativ. På videregående tok jeg formgivningsfag, og takket være en flink vikar, touchet vi såvidt innom grafisk design. Det å utfolde seg kreativt digitalt var annerledes enn det jeg tidligere hadde gjort, så da jeg skulle finne ut hva jeg ville studere havnet derfor grafisk design ved NTNU i Gjøvik på toppen av listen. I løpet av disse tre årene har vi vært innom utrolig mye forskjellig, både utfordrende og lærerikt, og vi har fått et innblikk i det brede spektret av det som er grafisk design. Med bacheloren snart i lomma blir det spennende å se hvor veien fører meg videre.

Prosjekter

Moderne ekspedisjoner

Bokseriedesign

Moderne ekspedisjoner

Jeg har satt sammen en serie med et utvalg av ekspedisjonsbøker fra moderne tid. Motivasjonen var å designe omslag som appellerer til flere og utvider sjangerens målgruppe utover det som i dag oppleves som ganske «niche». Jeg ønsket at serien skulle være en hyllest til naturen og de menneskene som gjennomfører disse imponerende ekspedisjonene. Smussomslaget viser et utsnitt av topografiske kart tilknyttet bøkens ekspedisjoner, og det er gjennomsiktig for å skape en effekt med bokens perm. Permens motiv er foto fra turene som videre hinter til de tøffe utfordringene og strabasene som ekspedisjonsfarerne skildrer inni boken. Jeg har designet perm, smussomslag, for- og baksats, og gjort valg av materiale og metode for hvordan boken skal utformes.

Redesign av produkter fra Rørosmeieriet

Emballasjedesign

Redesign av produkter fra Rørosmeieriet

Prosjektet gikk ut på å komme med nytt design til et utvalg produkter fra Rørosmeieriet. Designet skal være tilpasset en ny og yngre målgruppe og signalisere at det er økologiske produkter. Min løsning kombinerer et moderne skriftsnitt med mer tradisjonelle motiver hentet fra gården. Typografien er leken, myk og dynamisk. Motivene er behandlet for å likne tresnitt, men med sterk fargebruk som følger konvensjonene for meieriprodukter i dag vil jeg si den får et mer moderne preg.

I mor Almas skrivebordsskuff

Selvvalgt prosjekt

I mor Almas skrivebordsskuff

Dette prosjektet er et dypdykk i Astrid Lindgren sitt univers med utgangspunkt i historien om Emil i Lønneberget. Her har jeg tatt inspirasjon fra både bøkene og på filmene, og ut elementer som kan være med å forsterke fortellingen. Dette er tenkt som et samleverk med alt moren Alma har tatt vare på i skrivebordsskuffen sammen med de blå bøkene som beskriver Emils rampestreker. Med noe som kan oppleves som håndfaste førstehåndberetninger er dette for nostalgiske voksne, og for å bringe foreldre og barn sammen når de leser historiene om Emil.