Hopp til hovedinnhold
Jostein Aasbø

Jostein Aasbø


Hei! Mitt navn er Jostein og jeg er 23 år gammel og kommer fra Bangsund. Jeg har hatt en interesse for grafisk design nesten så lenge jeg kan huske. Jeg tok et svennebrev i mediegrafikerfaget etter at jeg var ferdig på videregående. Fant raskt ut etter dette at jeg ønsket å lære mere og endte med å søke på bachelor her på NTNU, noe som jeg har trivdes svært godt med og ønsker å bygge videre på. Jeg har hatt en økende interesse for skriftdesign, men synes de fleste felt innen faget er gøy å jobbe med.

Prosjekter

Medusa Display

Drømmeprosjekt

Medusa Display

Medusa er skrift laget for Versace, med fokus i et elegant og moderne skriftsnitt. Dette var «drømmeprosjektet» mitt i emnet Emneoverbyggende prosjekt, hvor skriften skulle brukes i display sammenhenger for Versace. Målet var å lage an moderne ny-antikva skrift, med høy kontrast og god balanse. Utgangspunktet var å skape en moderne skrift, med tilknytninger til de tradisjonelle skriftene i samme skrifttype.

Rørosmeiriet

Emballasjedesign

Rørosmeiriet

Da jeg begynte prosessen i dette prosjektet fant jeg raskt ut at jeg ønsket å lage noe moderne, men tråder i det konvensjonelle slik som fargebruk på ulike produkter og inkluderer illustrasjoner av dyr/bær eller annet. Jeg valgte også ut hvilke fire flater jeg ønsket å jobbe med, som da var melk, yoghurt, rømme og smør. Gjennom prosessen var jeg innom flere ulike idéer, men landet på en form for tegnet illustrasjon av en ku som hovedelement. Her var utfordringen å unngå at illustrasjonen skulle bli for klisjé, da jeg ønsket et litt mer abstrakt og moderne uttrykk.

Namdalsavisa

Redaksjonell design 2

Namdalsavisa

Jeg valgte å jobbe med en lokalavis hjemmefra, Namdalsavisa. Dette er en avis som bruker en mal og samme mal som mange andre lokalaviser i Norge, derfor tenkte jeg at den hadde et behov for en oppfriskning. Dette bydde på flere utfordringer og mye læring. Namdalsavisa ble grunnlagt i 1917, lokalt omtales den også som NA. Namdalsavisa har røtter som strekker lengre tilbake i 1917 og presenterer dette i hver utgave av avisen.

Volveren

Redaksjonell design 2

Volveren

Bokserien følger Volveren Geralt, som lever i et magisk og historisk univers, fylt med monstre og magi. Jeg ville bygge på de sentrale skolene som blir introdusert for hver bok, da det er seks forskjellige skoler og de tre første introduseres i bøkene jeg har designet. Løsningen baseres på en tolkning av de ulike navnene på skolene og de dyrene de oppkalles etter, som da i dette tilfellet er ulv, ørn og slange. Målet med illustrasjonene er å være tydelig på hvilket dyr det er, men samtidig beholde et minimalistisk uttrykk. Bokserien skal være en fin bokserie å ha på hyllen og skal ikke bare være godt lesemateriale, men også pen pynt.