Avgangsutstilling 2022, logo

Jørgen Westmo

Grafisk designer

Jørgen

Heisann! Navnet er Jørgen Westmo, jeg er 25 år og kommer fra Brumunddal. Jeg har alltid hatt en interesse for farger og det visuelle. Dette førte meg til tre år med medier og kommunikasjon på videregående hvor jeg gikk ut med svennebrev som mediegrafiker. Derfra gikk vegen videre til grafisk design ved NTNU i Gjøvik. Når det kommer til grafisk arbeid så er det å jobbe med hva som helst rettet mot trykkbaserte medier det som passer meg best, hvorav fargebruk, layout og typografi er favoritter. Samtidig har det også vært lærerikt å også jobbe med design rettet mot digitale flater.

Domaso – Skriftdesign

Domaso – Skriftdesign

Skrifttypen min er utviklet under en hektisk uke med Veronika Burian fra TypeTogether. Jeg har tatt ugnagspunkt i og hentet inspirasjon av Palatino, designet av Hermann Zapf. Bokstavene er skissert for hånd, så digitalisert i Glyphs. Jeg valgte å lage en skrifttype som fortsatt har seriffer som i hovedsak er ment for mengdetekst, men som også kan gjøre seg i titler eller større visning. I mengdetekst er det viktig med god lesbarhet i liten størrelse. Dette har jeg jobbet for å få til ved å blant annet ha flere rette linjer og litt mindre seriffer enn hva Palatino har. Domaso som skriften min heter er oppkalt etter en liten by nord i Italia ved innsjøen Como.

Palatino er en old-style serif font utvviklet av Hermann Zapf, med utgangspunkt i humantistiske skrifter fra den italienske renessansen. Dette er en skrift baster på romerske versaler, som jeg fikk lyst til å gjøre litt mer moderne.

Sosiologi i dag – Redaksjonell design

Sosiologi i dag – Redaksjonell design

Det redesignede tidsskriftet har formatet 320x240mm. Vi valgte denne størrelsen fordi den er håndterbar og hendig når man leser eller bærer tidsskriftet med seg. På omslagene har jeg valgt å kombinere enkel typografi, i et rektangel i en gitt farge over et bilde i svart/hvit som virkemidler for å tydeliggjøre innholdet. De valgte bildene skal være med å formidle tids-skriftets tematiske innhold. Den forbedrede versjonen av innmaten tar for seg tids-skriftets temanummer «Sanser & følelser». Den inneholder tidsskriftets leder (kalt redaksjonelt i Sosiologi i dag), en fagartikkel, et bokessay og tre bokanmeldelser.

A R I Z O N A – Emneoverbyggende prosjekt

A R I Z O N A – Emneoverbyggende prosjekt

Jeg valgte i dette prosjektet å jobbe med design av et fiksjonelt album for en av mine favorittartister, A R I Z O N A, et band fra New Jersey. Bandet består av tre medlemmer, Zachary Hannah, Nathan Esquite, og David Labuguen og har tidligere gitt ut albumene Gallery (2017) og Asylum (2019). Jeg har her valgt å gi det fiksjonelle albumet navnet If Dreams Could Be. Løsningen har hentet inspirasjon fra tittelen og drømmer. Hva er en drøm og hvordan kan en drøm se ut? Det har jeg jobbet for å kunne få frem i det ferdige produktet. Bandets tidligere design for album og singler har brukt Helvetica designet av Max Miedinger sammen med Eduard Hoffmann. Jeg har laget albumcover for både CD og vinyl, med en liten variasjon i designet, en detalj som noen ikke vil legge merke til ved første øyekast, men som er det for å skille for de mest ivrige samlerne.