Avgangsutstilling 2022, logo

Johanne Lyster Strande

Grafisk designer

Johanne

Hei, jeg heter Johanne Strande og er en 23 år gammel jente fra Lillestrøm. Jeg har alltid vært interessert i arkitektur, design og å være kreativ. Etter videregående tok jeg ex.phil. i Paris og fant en interesse for kunst. Dette gjorde at tanken på å kunne jobbe med noe kreativt passet meg. Derfor gikk valget på grafisk design og jeg har ikke angret et sekund. Gjennom disse tre årene har jeg lært hvordan man kan skape noe som ser fint ut, men også er brukervennlig. Det har vært veldig gøy å kunne utvikle meg gjennom disse tre årene og interessen har ligget spesielt i visuell identitet, skriftdesign og emballasjedesign.

Redesign av tidsskrift – Redaksjonell design

Redesign av tidsskrift – Redaksjonell design

I tredje semester hadde vi redaksjonell design 1, hvor vi fikk i oppgave å redesigne et tidsskrift. Tidsskriftet som jeg valgte å redesigne var Journal ofEducationalMultimedia and Hypermedia. Temautgavene handler om alt fra ulike medier til kommunikasjon og teknologi.. Jeg laget i utgangspunktet to utgaver fra to år, blå utgave for 2019 og oransje utgave for 2020 med fire temanummer for hvert år. Her ser du bilde av tre av temaene jeg har designet, interaksjonsdesign, teknologi og bærekraft. Utrykket er moderne gjennom bildebruk og groteskskriftsom gjenspeiler tidsskriftets mange temaer som multimedier og teknologi.

Petite Boulangerie – Visuell identitet

Petite Boulangerie – Visuell identitet

I faget emneoverbyggende prosjekt kunne vi velge helt fritt vårt drømmeprosjekt. Jeg valgte å lage en visuell identitet for et franskt bakeri. Gjennom La Petite Boulangerie har jeg laget en visuell identitet for et fiktivt bakeri som skal ligge i Oslo. Her ønsket jeg å lage en gjennomsyret identitet som binder sammen det tradisjonelle franske og med en moderne vri. Her ser du hvordan emballasjen for bakervarene vil se ut. Jeg laget også design for flere flater blant annet meny, visittkort, plakater og en nettside.

La Selva – Emballasjedesign

La Selva – Emballasjedesign

I emballasjedesign laget jeg emballasje for et eksisterende italiensk merke La Selva som har en rekke typiske italienske matvarer som for eksempel pesto. Jeg har tatt i bruk logoen for mitt design av olivenolje, eske, grønn pesto og tomat bruschetta. Tanken bak mitt design er å forene det tradisjonelle italienske med et stilrent preg. Laget for den matglade som er opptatt av høy kvalitet. bærekraft spiller også inn med tanke på valg av materialer som kan gjenvinnes, som glass, metall og papp. Oljen skal også kunne fylles på og kunne pryde kjøkkenbenken i alle hjem.