Avgangsutstilling 2022, logo

Irina Cretiu

Grafisk designer

Irina

Hei! Jeg heter Irina Cretiu, og er 21 år gammel. Jeg flyttet til Norge fra Romania når jeg var 6 år gammel og har bodd mesteparten av livet mitt i Drammen. Jeg ble født med en fargeblyant i hånda, og sitter aldri stille uten å drodle et eller annet. Jeg kom til NTNU rett fra videregående hvor jeg tok kunst, design og arkitektur-linja, siden jeg ville fortsette å studere kreative fag. De morsomste prosjektene for meg har vært de hvor vi fikk utforske litt villere ideer, men hele studiet har vært veldig lærerikt.

Redesign av tidsskrift – Redaksjonell design 1

Redesign av tidsskrift – Redaksjonell design 1

Redesign av det vitenskapelige tidsskriftet Journal of Technical Writing and Communication. Omslaget er rent typografisk, med store fargeblokker og grotesk font. Skille mellom ulike årganger vises gjennom ulike farger. Jeg satte fokus på å skape et profesjonelt og enkelt uttrykk som heller ikke ser kjedelig ut.

Musikkprodukter – Emballasjedesign

Musikkprodukter – Emballasjedesign

Felles visuell identitet for musikkprodukter. Designet har fokus på selve musikkopplevelsen og hvordan de ulike høyttalerne og hodetelefonene endrer miljøet rundt seg. For headsettet og airpodene skal designet vise hvordan resten av verden forsvinner og man kan fokusere på musikken, mens høyttalerne fargelegger verden rundt dem. Jeg har brukt fargerike drodler i designet som kontrast mot den svarte bakgrunnen slik at illustrasjonene av musikken skal virke mer livlige, og forskjellige farger for hver boks for å skille dem fra hverandre.

Bokserie – Redaksjonell design 2

Bokserie – Redaksjonell design 2

Nytt design for omslagene til bokserien Den mørke materien av Philip Pullman. Bøkene blander sammen fantasi og sci-fi og tar for seg seriøse og filosofiske temaer slik de uetiske aspektene ved organisert religion, livet etter døden og hva som gjør oss menneskelige. Bokforsidene reflekterer tematikken i bøkene, med bruk av glorier, øyne og hender for å representere de religiøse aspektene, kunnskap, og mennesker og konflikt. Både teksten og illustrasjonene er i gullfolie for mer dramatikk.