Avgangsutstilling 2022, logo

Ida Emilie Viervoll

Grafisk designer

Ida

Hallo! Ida, 25 år, oppvokst på grensa mellom Oslo og Bærum. Interessen for å skape har nok sitt grunnlag i hverdagen som steinerskole-elev, og jeg sa bestandig at jeg skulle studere noe kreativt. Likevel var jeg innom både sykepleie og tegnspråk før jeg tok til fornuften. Gjennom samtaler med søsken under min «hva søren vil jeg studere»-periode, ble øynene åpnet for grafisk design (takk, folkens!), og jeg toget til ny by. Her har jeg fått et mye større perspektiv på hva design faktisk er, og en mersmak for spesielt emballasje- og redaksjonell design samt utvikling av visuell identitet.

Garnier Hair Food – Emballasjedesign

Garnier Hair Food – Emballasjedesign

I emnet emballasjedesign redesignet jeg Hair Food-serien til Garnier Fructis. Bildet viser et utvalg av sjampoflaskene og hårkurkrukkene. Logoen er Garnier sin egen, med noen justeringer. Det nye designet skal gi produktene et mer delikat og «passende» utseende, ettersom jeg synes dagens produkter ser ut som noe man oppbevarer i kjøleskapet og heller over frokostblandingen. Serien kommer i fem varianter tilpasset ulike hårtyper, der hver variant har en farge som er basert på ingrediensen den spesifikke varianten er beriket med.

Majas keramikk – Emneoverbyggende prosjekt / «drømmeprosjekt»

Majas keramikk – Emneoverbyggende prosjekt / «drømmeprosjekt»

«Drømmeprosjektet» i faget emneoverbyggende ga oss friheten til å velge hva vi ville jobbe med innenfor design for trykte flater. Oppgaven lagde vi selv, og mitt valg falt på visuell identitet for Majas keramikk, en fiktiv keramikkbedrift med lokaler i Oslo. I tillegg til utsalg av håndlagde produkter, tilbyr bedriften ulike kurs innenfor keramikk. Identiteten er implementert på ulike flater som butikkskilt, kursplakater og emballasje, og her vises et utvalg av sistnevnte samt visittkort.

Tallinn – Skriftdesign

Tallinn – Skriftdesign

Et krevende prosjekt i emnet skriftdesign. Dette var et intensivkurs på en uke der oppgaven var å designe en skrifttype basert på en valgfri by. Jeg har latt meg inspirere av Tallinn, mer spesifikt Tallinn Old Town (gamlebyen), og tatt utgangspunkt i byens arkitektoniske struktur ved utforming av denne displayfonten.