Hopp til hovedinnhold
Hanna Sofie Haga Nielsen

Hanna Sofie Haga Nielsen


Hei! Jeg heter Hanna, er 27 år gammel og kommer fra Lørenskog. Jeg har fra før en fotografutdannelse fra Norsk Fotofagskole i Trondheim. Jeg har lenge visst at jeg bør jobbe med noe kreativt. Jeg valgte å studere grafisk design pga. min interesse for estetiske fag og tenkte at grafisk design og fotoutdanning var en god kombinasjon. I løpet av studiet har jeg lært mye nytt, og de prosjektene jeg har likt best å jobbe med var emballasjedesign, redaksjonell design og å lage visuelle identiteter.

Prosjekter

Redesign av bokserie – Byens spor

Redaksjonell design 2 // Bokdesign

Redesign av bokserie – Byens spor

Redesign av tre bøker i Byens spor-serien av forfatteren Lars Saabye Christensen. Byens spor-serien handler om familien Kristoffersen og deres hverdagsliv i etterkrigstidens Oslo. I løsningen av oppgaven har jeg tatt utgangspunkt i titlene og omtale av bøkene. Jeg valgte også å bruke bilder som forteller noe om handlingen. Bøkene har sin egen farge på serietittelen Byens spor for å skille de fra hverandre

Into The Woods

Emneoverbyggende prosjekt // drømmeprosjekt

Into The Woods

I dette prosjektet fikk vi oppgaven «drømmeprosjektet», hvor vi kunne velge fritt hva slags oppgave man ville gjøre og hva den skulle inneholde. Jeg valgte å lage et utkast til en fotobok for en kunstner/fotograf. Fotoboken er en kunst- og fashionfotobok med bilder som jeg selv har tatt. Bildene er tatt på ulike plasser rundt omkring i Norge. Boken inneholder bilder av natur, modeller og mote. Boken fikk navn Into the woods fordi bildene i boken er tatt ute i naturen. Bildene i boken er fotografert med flere forskjellige kameraer og jeg har også lekt litt med forskjellige lysoppsett som naturlig lys og pop up-blits. Jeg har også bruk ulike effekter som å fotografere gjennom gjennomsiktige stoffer, med og uten mønster, for å få en «blurry» effekt på noen av bildene i boken.

Tannhygieneprodukter

Emballasjedesign

Tannhygieneprodukter

I emballasjedesign skulle man lage emballasje til en produktserie på minst fire produkter. Jeg valgte å designe en produktserie med tannhygieneprodukter som skal passe til alle aldersgrupper, men som er spesielt rettet mot folk som er opptatt av å ha god tannhygiene og som er opptatt miljøet. Jeg tok utgangspunkt i å bruke logoen til en eksisterende merkevare The Humble Co. The Humble Co er opptatt av at produktene deres skal være miljøvennlige, noe som også jeg har tatt utgangspunkt i. Min emballasjeserie består av tannkremtube, munnskylleflaske, tannpirkerboks og tannbørsteboks. Alle produktene i serien har noenlunde det samme uttrykket. Dette ble gjort for å tydeliggjøre at produktene hører sammen. Mitt design er inspirert av det naturlige, naturen og planter, samtidig som det også har et lekende og friskt uttrykk. Designet mitt kom jeg frem til ut fra noen ulike verdiord som jeg hadde funnet ut av før selve skisseprosessen. Disse verdiordene var: friskt, naturlig, organisk, rent, enkelt, miljøvennlig, rimelig, hygienisk og lekende. Ut fra disse verdiordene kom jeg frem til et design som tar i bruk et illustrert plantemønster og som bruker farger som jeg assosierte med natur og bærekraft.