Hopp til hovedinnhold
Ellen Rikke Teigen

Ellen Rikke Teigen


Heihei! Jeg heter Ellen Rikke Teigen, er 23 år gammel og kommer fra en liten plass i Narvik. Fra en ung alder har jeg alltid hatt en stor interesse for å være kreativ, og dette begynte med fotografi og enkle bloggdesign. Derfor valgte jeg medier og kommunikasjon på videregående, hvor jeg ble introdusert til faget Grafisk Design. Jeg fant raskt ut at dette var et spennende fagfelt som jeg ønsket å utforske videre. I løpet av studietiden har jeg utviklet en spesiell interesse for å utvikle visuelle identiteter, merkevarebygging og å produsere brukersentrert design på digitale flater. Jeg sitter igjen med mye god kunnskap etter min tid i Gjøvik, alt fra å sette brukeren i fokus til å verdsette god typografi. Jeg ser frem til å utvikle meg videre som grafisk designer i arbeidslivet.

Prosjekter

Bokserie

Redaksjonell design

Bokserie

Jeg har valgt å designe tre av Steinar Opstads diktbøker, fordi jeg mener at de fortjener å ha en større visuell sammenheng i bokhyllen. Jeg har latt min tolkning av bøkene være utgangspunktet for mitt arbeid, og har fokusert på hvordan Opstad dykker ned i de store spørsmålene i livet. For å fremheve dette har jeg brukt abstrakte illustrasjoner og typografiske virkemidler. Jeg har bevisst valgt rolige og duse farger som står i kontrast til de mørkere illustrasjonene. I tillegg har jeg tatt designvalg som legger vekt på det håndverksmessige og personlige, noe som reflekterer innholdet i bøkene. Typografien er gjennomgående i skrivemaskin-skrift, som øker autentisiteten i designet og er basert på at sjangeren bøkene inneholder poesi, hvor hvert ord er nøye overveid og plassert.

Dronning Sonja Opera Konkurranse

Visuell identitet

Dronning Sonja Opera Konkurranse

I dette prosjektet fikk vi som oppgave å designe en ny visuell profil for Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse. Vi utviklet en strategi ved å ha innsiktsarbeid som besto av testing av den nåværende identiteten, visuell kartlegging av konkurrenter og utforming av en SWOT-analyse. Fra innsikten så intervjuet personer i målgruppen, og vi ønsket vi ønsket å finne ut hva de assosierer Opera med og hva slags forhold de har med sjangeren. På bakgrunn av hva vi fikk av innsikt, så valgte vi å fokusere på å utvikle et moderne design, som er dynamisk og appellerer i større grad til en yngre målgruppe. Et vesentlig designvalg som vi tok var å ha få hovedfarger, med en begrenset fargepallett med moderne farger som går igjen i flere designtrender i dag. Skriften vi valgte henviser også til det mer moderne siden den er grotesk med geometriske trekk, men også litt leken. Sammen med et asymmetrisk oppsett, og bruken av logoen som et gjennomgående designelement som er inspirert av musikkens rytme og dynamikk. Logoen blir plassert og skalert forskjellig og med ulike utsnitt som bidrar til å skape en uforutsigbarhet og som gjør flatene mer dynamisk og spennende. Vi har valgt å ta et strategisk navnebytte på konkurransen. Navnet «Queen Sonja International Music Competition» endret vi til «Queen Sonja Opera Contest».

Gruppeprosjekt m/ Louise Marie Hansen

Ungfritid

Design og prototyping

Ungfritid

Nettsiden til Ungfritid har blitt redesignet med fokus på universell utforming for å skape en mer engasjerende og brukervennlig opplevelse. Som en del av redesignet har nettsiden også fått en ny visuell profil med nye farger, skrifttyper og ikoner som bidrar til å skape et mer lekent uttrykk, som var ønsket av målgruppen. I tillegg har nye funksjoner blitt introdusert for å øke brukeropplevelsen, inkludert bruk av mikrointeraksjoner. Navigasjonen er nå mer intuitiv som gjør det enklere å finne blant annet informasjon, registrere seg og oppdage nye aktiviteter. Den endelige løsningen har resultert i en forbedret brukeropplevelse og nettsiden er nå tilrettelagt for å være responsiv på enheter som mobiltelefoner og PC.

Tverrfaglig gruppeprosjekt m/ Veronica Sæther og Thor Magnus Vathne