Avgangsutstilling 2022, logo

Eilert Forsberg Sommerfelt

Grafisk designer

Eilert

Hei, jeg heter Eilert Forsberg Sommerfelt, er 24 år gammel og kommer fra Fredrikstad. Helt siden jeg var liten har jeg elsket å tegne og å være kreativ, så det å studere grafisk design har passet meg helt perfekt. I løpet av studiet har jeg fått jobbe med mange spennende prosjekter.Fag som emballasjedesign og veifinningssystemer har vært spesielt morsomt å jobbe med, der har jeg blitt utfordret til å komme opp med nye og interessante idéer som har bidratt til å utvikle meg som designer.

Santa Maria – Emballasjedesign

Santa Maria – Emballasjedesign

I faget emballasjedesign var oppgaven å designe emballasje for 4 ulike produkter med ulik form, størrelse og materiale. Jeg valgte å designe tortilla, nachochips, tacosaus og tacoskjell for Santa Maria. Her skulle vi både gi produktene et individuelt preg, samtidig som de skulle fremstå som en del av samme produktserie. Ved å lage et design med mønstre, skrift og symboler som kunne påføres alle 4 emballasjene hver for seg, gir dette et godt helhetsinntrykk, men også et individuelt preg til hver enkelt emballasje.

Bokserie om Percy Jackson – Emneoverbyggende prosjekt

Bokserie om Percy Jackson – Emneoverbyggende prosjekt

I faget emneoverbyggende prosjekt kunne vi fritt velge hva vi ville jobbe med. Jeg valgte da å jobbe med å redesigne tre bøker fra bokserien om Percy Jackson, med fokus på å gjøre de mest mulig attraktiv for målgruppen (barn og ungdom). I arbeidet med bøkene så var det viktig å ta hensyn til grafiske prinsipper som typografi, farger, størrelse og plassering for å få frem bokens budskap på best mulig måte.

Byen vår Gjøvik – Informasjonsarkitektur

Byen vår Gjøvik – Informasjonsarkitektur

I faget informasjonsarkitektur fikk vi en gruppeoppgave om å lage en app- og nettløsning for Gjøvik by. Her fokuserte vi mye på god informasjonsstruktur, et godt hierarki og god brukervennlighet. Vi valgte en grafisk profil som er mørk og elegant – noe som skal minne om å være ute i byen og nyte utelivet. Vi sørget også for at appløsningen har samme layout som nettløsningen. Vi har også tatt hensyn til universell utforming.