Avgangsutstilling 2022, logo

Bente Viste Trøen

Grafisk designer

Bente

Hei, jeg heter Bente og er 34 år. Jeg er oppvokst blant fjellene i Vågå, og bor nå i Lillehammer. Kreativiteten er noe som har fulgt meg helt siden barndommen, via tegning, form og farge. Etter mange år i frisørbransjen, var grafisk design et selvfølgelig valg for meg. Jeg stortrives når jeg får jobbe med alt som omhandler typografi, layout og illustrasjon, særlig på trykte flater, men jeg har også blitt mer og mer glad i å jobbe mot det digitale. Grafisk design for meg er en mulighet til å skape noe meningsfylt – og estetisk vakkert.

Bjørndalstriologien – Bokdesign

Bjørndalstriologien – Bokdesign

Prosjekt i faget Redaksjonell design 2 / bok-serie design: Dette er et re-design av Bjørndalstriologien (utgitt 1933–35) av Trygve Gulbranssen. Handlingen foregår i Norge på slutten av 1700- og starten av 1800-tallet. Serien er likevel tidløs i den forstand at den søker å formidle mye av menneskers filosofiske tankespinn og verdier og holdninger, som kan være like aktuelle i vår samtid. Det nye bokdesignet skal formidle at dette fortsatt er aktuell og leseverdig litteratur, og skal være en klassiker-serie med samleverdi. Fotografiene på omslagene viser til bøkenes handling, og er behandlet slik at de skal fremstå som gamle fotografier.

Nestlé barnemat – Emballasjedesign

Nestlé barnemat – Emballasjedesign

Prosjekt i faget emballasjedesign: redesign av fire produkter med ulik form, størrelse og materialer fra en selvvalgt merkevare og merkevareserie: Nestlé NaturNes min barnemat. Løsningen er en fargesterk serie, som søker å kommunisere barnas lekenhet og strålende energi, med farger som kan brukes gjennomgående i merkevareserien, uavhengig av smak og ingredienser. Målgruppen for designet er småbarnsforeldre. Gjennom designet skal varene fremstå som trygge og sunne produkter å velge for deres barn, samtidig som at designet også appellerer til barna.

Eidyn regular – Skriftdesign

Eidyn regular – Skriftdesign

Prosjekt i faget skriftdesign: design av en skrifttype for en selvvalgt storby. Skriften Eidyner designet for Edinburgh: en klassisistisk antikvaskrift med referanser til skotsk antikva, designet spesielt for brødtekst.

Karakteristikk: tynne, vinkelrette seriffer uten overgang til bokstavstammen, vertikal akse, høy strekkontrast, høy x-høyde, halvsirkelformede utløpere/bokstavavslutninger på enkelte bokstaver (minuskel a, c, f, g, j, r, y, s og versal J og Q).