Hopp til hovedinnhold
Anina Rasmussen

Anina Rasmussen


Hei, jeg heter Anina, er 22 år gammel og kommer fra Kongsberg. Jeg har alltid elsket kreativt arbeid, og visste med en gang jeg lærte at grafisk design eksisterte at det var det jeg ønsket å drive med, da det er den perfekte blanding av problemløsing og kreativ tenking for meg. Feltet er både ekstremt givende og utfordrende, og det pusher meg stadig til å bli en bedre designer og person. Jeg liker godt hvor variert man kan jobbe innen design, men liker aller best å drive med redaksjonell design og visuell identitet.

Prosjekter

Rørosmeieriet

Emballasjedesign

Rørosmeieriet

Oppgaven i Emballasjedesign var å lage ny emballasje til fire produkter fra Rørosmeieriet, og gjøre meieriet mer attraktivt for en yngre målgruppe. Målet var å skape et helt nytt visuelt uttrykk uten likhetstrekk med de tidligere pakningene. Jeg ønsket å vekke en følelse av nostalgi og kos i mine produkter, og gikk derfor for et organisk og håndmalt uttrykk. Dette fremhever også det organiske ved produktene, tradisjonene fra Røros-traktene som ligger til grunn for dagens produkter og håndverket det er å produsere meieriproduktene.

Vinterpride Lillehammer

Visuell identitet

Vinterpride Lillehammer

I oppgaven «drømmeprosjektet» valgte vi selv et grafisk designprosjekt. Jeg ønsket å jobbe med visuell identitet, og laget en fiktiv brief fra Vinterpride Lillehammer. Målet med prosjektet var å gi dem en helhetlig visuell identitet til bruk på både trykte og digitale flater. Jeg ønsket å skape en unik og gjenkjennbar identitet, og som fungerer godt på alle flater. Løsningen jeg endte opp med benytter de tradisjonelle regnbuefargene, men med en kjøligere vri for å alludere til vinteraspektet ved festivalen.

ungfritid.no

Brukergrensesnitt

ungfritid.no

Oppgaven var et gruppeprosjekt, og gikk ut på å evaluere og redesigne nettsiden ungfritid.no, som er en nettside med oversikt over diverse fritidsaktiviteter for barn og unge. Løsningen skulle ta utgangspunkt i mobile first-prinsippet, og prinsipper om design for touch, og ende i en responsiv hi-fi prototype i Figma. Hovedfokuset vårt i designprosessen var å gjøre nettsiden mer oversiktlig og enklere å navigere, samtidig som vi ønsket å gjøre den leken og innbydende for unge ved bruk av spreke farger og et dynamisk design.