Hopp til hovedinnhold
Andrea Thuv Solhaug

Andrea Thuv Solhaug


Hei! Jeg heter Andrea og er 25 år og kommer fra Tromsø. Etter ulike studieretninger og noen år i servicebransjen bestemte jeg meg for å søke grafisk design. I løpet av studiet har jeg lært å ta reflekterte designvalg og verdsetter tverrfaglig samarbeid. Jeg synes veifinning og strategisk design har vært svært interessante emner hvor jeg har fått sansen for det å skape en visuell identitet. Angrer ikke et sekund på studievalget og er spent på hva fremtiden bringer.

Prosjekter

Veifinning for Gjøvik VGS

Veifinningssystemer

Veifinning for Gjøvik VGS

Oppgaven gikk ut på å analysere dagens veifinningssytem, og deretter designe et helhetlig veifinnings- og skiltsystem på aktuelle flater og formater. På bakgrunn av innsikt fra både elever og ansatte valgte vi å gå for et design basert på det periodiske system. De ulike fløyene har grunnstoffer som navn, og skiltene har samme formspråk som utformingen til periodesystemet. Vi designet også egne piktogrammer som egner seg til typografien og det helhetlige utseendet.

Learnica

Informasjonsarkitektur

Learnica

I dette tverrfaglige prosjektet designet vi et forslag til et nytt LMS for NTNU, som skulle gjøre hverdagen for studenter, emneansvarlige og studieprogramledere bedre. Vi fokuserte på brukervennlighet og kontrasten mellom farger og størrelser. Designet er moderne, tydelig, tidløst og skal treffe den brede målgruppen.

Fjæra musikkfestival

Drømmeprosjekt

Fjæra musikkfestival

I dette prosjektet designet jeg en visuell identitet for en fiktiv musikkfestival på Kjerringøy. Hovedfokus har vært å gjenspeile den åpne naturen og rolige musikken. Etter å ha definert en designbrief så jeg nærmere på lignende identiteter både norske og internasjonale, og utførte en spørreundersøkelse. Her kom jeg frem til problemstillingen «Hvordan kan man skape en festivalopplevelse som gjenspeiler den rolige atmosfæren i naturen uten at det går på bekostning av samholdet og festfølelsen». Videre startet skissearbeid og utvikling av identiteten. Til slutt endte identiteten opp med en plakatserie, festivalarmbånd og t-skjorter. Gjennom en rekke veiledning i mindre grupper og videreutvikling av skisser har prosjektet vært svært lærerikt og spennende.