Hopp til hovedinnhold
Charlotte Fure Lukes

Charlotte Fure Lukes


Hei! Mitt navn er Charlotte Fure Lukes, jeg er 22 år gammel og kommer fra Skien.

Helt siden jeg var liten har jeg drømt om å jobbe med noe «kreativt». Jeg har alltid elsket å male, noe som gjorde at jeg i en periode vurderte å bli kunstner. Da jeg startet på videregående, ble jeg etter hvert veldig fascinert av design og arkitektur, og tenkte at noe av dette kunne være for meg. Da valget om videre utdanning etter hvert skulle tas, ble en bachelor i grafisk design det neste naturlige steget.

Studiet har lært meg at grafisk design handler om mer enn det å skape vakre bilder, det handler om å kommunisere visuelt ved å bruke farger, former, tekst og bilder til å løse problemer eller formidle budskap. Jeg ser på grafisk design som en mulighet til å skape noe som både er vakkert og meningsfylt. I løpet av studiet har jeg blitt spesielt glad i utforming av visuell identitet, redaksjonell design og informasjons grafikk.

Prosjekter

Redesign av vitenskapelig tidsskrift

IDG2014 – Redaksjonell design 1 (Høst 2021)

Redesign av vitenskapelig tidsskrift

Redesin et valgfritt vitenskapelig tidsskrift i henhold til internasjonale sjangerkonvensjoner. Det nye designet skal ha et tidsriktig og tiltalende formspråk som signaliserer at det aktuelle tidsskriftet er et veletablert og anerkjent akademisk fagtidsskrift. Ferdig leveranse skal inneholde et nytt designforslag til tidsskriftets omslag (2 årg. og 3 nr) og innmat (én vitenskapelig artikkel med to mellomtittelnivåer, minst to nummererte figurer med figurtekst, minst én nummerert tabell og én nummerert infografikk, noen fotnoter, samt avsluttende referanseliste i henhold til Chicago B-stil). Designet skal også være brukervennlig og tilfredsstille relevante behov hos lesere, forfattere, redaktører og produsenter av tidsskriftet – samt ha et gjennomgående formspråk fra utgave til utgave, og fra årgang til årgang.

Emballasjeserie for Rørosmeieriet

IDG3010 – Emballasjedesign (Høst 2022)

Emballasjeserie for Rørosmeieriet

Dere skal utvikle et nytt design for en produktserie bestående av minimum fire meieriprodukter fra Rørosmeieriet. Det nye designet skal være rettet mot en ny og yngre målgruppe, og pakningene skal inneholde merkevarenes logo, produktnavn, øvrig tekst og EAN-kode. Dere står helt fritt når det gjelder grafisk utforming, men dere må bruke samme form og teknisk løsning som de emballasjetypene dere tar utgangspunkt i. Det nye designet skal skille seg klart fra de tidligere pakningene, og appellere til den nye målgruppen på en klar og effektiv måte.

Redesign av avis

IDG3013 – Redaksjonell design 2 (Vår 2023)

Redesign av avis

Redesign en valgfri avis fra den norske eller internasjonale avisfloraen. Det kan være en nasjonal, regional eller lokal avis. Avisen skal ha tabloidformat. Avisen skal inneholde tre oppslagene med varierende uttrykk tilpasset stoffet. Tenk på leserytme, temperatur, antall innganger og billedbruk.

Redesign av bokserie

IDG3013 – Redaksjonell design 2 (Vår 2023)

Redesign av bokserie

Formgi en valgfri bokserie innenfor skjønnlitteratur på minimum 3 bind. Bokserien skal være rettet mot voksne lesere, og skal tidligere ha blitt utgitt av norske forlag. Format og papir til omslaget er valgfritt. Forsiden og ryggen skal inneholde forlagslogo, boktittel og forfatternavn. Baksiden skal inneholde en kort tekst, ean-kode og forlagslogo. Jeg valgte å redesigne tre bøker i Poirot serien, skrevet av Agatha Christie. De tre bøkene jeg valgte ut var: Mord på orientekspressen (1934), Mord på Nilen (1936) og Mord etter alfabet (1964).