Avgangsutstilling 2022, logo

Tonje Ernstsen Gresslien

Interaksjonsdesigner

Tonje

Hei, jeg heter Tonje, er 23 år og kommer fra Asker. Hver dag skjer et samspill mellom deg og design. Et godt design kan bety mye for et menneske, fra å kunne enkelt finne episoder på HBO, betale husleien med lavere bekymringer, til et sykehus besøk hvor du blir møtt med et smil i en tøff periode. Jeg vil bidra til helhetlige brukeropplevelser som tar brukeren på alvor for å utforme produkter og tjenester. Gjennom studietiden er det noen fag og prosjekter jeg har trives ekstra godt med og det er; Tjenestedesign, Informasjonsarkitektur, Psykologi, Konseptutvikling og Samfunnsviktige produkter og tjenester.

Tjenestedesign - “Handleturen”

Tjenestedesign - “Handleturen”

Gruppen brukte rammeverket dobbelt diamant og metoder fra tjenestedesign for å finne fram til løsningen på problemet. Underveis brukte gruppen metoder som; Empatisk tjenestesafari, personas, brukerreise, key insight, how might we, desktop walkthrough, service blueprint og brukertesting i butikk (se portefølje for flere metoder og detaljer). Resultatet ble en applikasjon for å gjøre handleturen lettere, med et ekstra fokus på mennesker med synsnedsettelse. Du skal kunne finne, velge og kjøpe varer etter dine behov uansett funksjonsevne.

Web of Things - “Lenge leve planter”

Web of Things - “Lenge leve planter”

Designprosessen hadde flere iterasjoner med research, prototyping og brukertesting. Det var god dialog med webutviklerne i prosjektet gjennom hele perioden. Desktop research, workshop, parallell og iterativ prototyping, og brukertesting var noen av metodene vi brukte underveis. Resultatet ble en enkel og gøy web of things løsning som dulter mennesker til å ta vare på plantene sine. Løsningen er designet for campus, har gamification og premier som skal være motiverende, og skaper et felles språk mellom mennesker og planter. I tillegg ble et skilt og en vanntank utviklet for å holde lenger på vannet i ferier, og en microbit med sensorer som kan si ifra.

Bachelorprosjekt - “Naturregnskap”

Bachelorprosjekt - “Naturregnskap”

Etter google sprint startskuddet har vi hatt en iterativ prosess i rammeverket dobbelt diamant. Gruppen har samarbeidet med Sabima og Kantega for å utarbeide et konsept til hvordan et fremtidig Naturregnskap verktøy for kommuner kan være visualisert. Metodene vi har brukt underveis er; Google sprint, Lean UX canvas, intervju, empathy map, testkort, prototyping og brukertesting. Visualiseringen skal vise data om natur, arter og økosystemer fra forskere slik at det blir tilgjengelig og forståelig for politikere. Konseptet skal kunne bidra til videreutvikling av naturregnskapet i norske kommuner. Det blir spennende å se hvordan prosjektet blir tilslutt, kom å spør meg på utstillingen!