Avgangsutstilling 2022, logo

Mathias Walmann

Interaksjonsdesigner

Mathias

Hei, jeg heter Mathias, er 22 år og kommer fra Oslo. Under et deltidsstudie på OsloMet, hvor jeg gikk for å forberede meg til arkitektstudie, hadde vi en vikar som var interaksjonsdesigner. Når han snakket om interaksjonsdesign syntes jeg det hørtes veldig interessant ut, så jeg satt igjen etter timen å prate en del med han. Jeg gjorde en del research og bestemte meg til slutt for å gi det et forsøk og kunne ikke vært mer fornøyd med valget mitt. Det faget jeg likte best har vært Kommunikasjon, mens fagene jeg har fått mest utbytte av er: Ergonomi, Designmetodikk, Tjenestedesign og Informasjonsarkitektur.

Informasjonsarkitektur - ”Lokål”

Informasjonsarkitektur - ”Lokål”

Lokål var et prosjekt der vi skulle hjelpe selgere og kjøpere å forhandle lokal mat lettere, der vi valgte å lage en prototype på Adobe XD. Vi brukte flere metoder for å komme frem til sluttresultatet, men de vi følte ga mest uttelling for oppgaven var intervju, personas og brukertesting. Sluttresultatet ble en nettside og applikasjon der man enten kunne lage seg en selger- eller kjøper konto.

Design og prototyping for nettbrett og mobil - “Perfect roomie”

Design og prototyping for nettbrett og mobil - “Perfect roomie”

I dette prosjektet lagde vi en applikasjon som skulle hjelpe brukeren å finne den perfekte personen eller de perfekte personene å bo sammen med i et kollektiv. I dette faget var det mest fokus på hvordan vi skulle lage en prototype, så vi brukte skissering, wireframes og lo-fi til hi-fi prototype. Perfect roomie ble en velfungerende og brukervennlig prototype.

Webcoding - “Eksamen i webkoding”

Webcoding - “Eksamen i webkoding”

Oppgaven var å lage en nettside for Design- og arkitekturfakultetet ved NTNU. Dette var en individuell eksamen der jeg kodet i HTML, CSS og JavaScript. Siden det var eksamen, hadde jeg ikke så god tid, men jeg brukte metoden waterfall. Nettsiden fungerte akkurat som den skulle, og med tanke på kode ferdighetene mine prøvde jeg også å tenke på brukervennlighet selv om dette ikke var en del av kriterium. Fikk karakter: A.