Line Løver Urdalen
Interaksjonsdesigner

Hei, jeg heter Line, er 21 år og kommer fra Kongsberg. Som bondejente oppvokst på utsiden av Kongsberg var ikke design det mest utbredte i min krets som liten. Jeg fant derimot tidlig glede i å være kreativ og utforske nye ting rundt meg. Etterhvert som jeg ble eldre vokste også interessen for tekst og digitalt design, og jeg endte opp med å søke medier og kommunikasjon på videregående. Der ble jeg introdusert for fenomenet interaksjonsdesign. Blandingen av menneske, teknologi og design var nærmest perfekt. For meg handler interaksjonsdesign om å lage intuitive og enkle løsninger, som samtidig skal motivere brukeren til å faktisk ta de i bruk. Studiet har gitt meg en smakebit av mange ulike fag, men noen av de jeg har hatt mest glede av er Psykologi, Informasjonsarkitektur og Tjenestedesign.
Tjenestedesign - “En mer brukervennlig handleopplevelse”

Dette var et gruppeprosjekt i faget "Tjenestedesign". Fokuset var på å finne ut hvordan vi kunne gjøre handleopplevelsen ved dagligvarehandel bedre for mennesker med funksjonsnedsettelser. Min gruppe fokuserte på rullestolbrukere, og hvordan deres utfordringer kunne utforskes og løses. Gjennom å bruke en double diamond modell ledet vi prosjektet vårt gjennom fire faser. Fasene besto av metoder som intervju og tjenestesafari, brukerreise og personas, 5 why´s og crazy 8, helt frem til et konsept som løsningsforslag. Resultatet ble et forslag om å montere knapper på høye hyller slik at rullestolbrukeren kunne tilkalle hjelp om nødvendig, samt et forslag til å senke åpningen på dype frysedisker.
Informasjonsarkitektur - “REKO-ringen”

Dette prosjektet var et gruppeprosjekt i faget "Informasjonsarkitektur". Prosjektet gikk ut på å lage en digital plattform der kunder og produsenter som driver med ReKo-handel kunne kommunisere med hverandre. Metodikken baserte seg på Jesse James Garrets fem steg. Metodene vi brukte var: personas, scenarier, sitemap, samt lo-fi og hi-fi prototyper. Resultatet vårt ble en applikasjon vi valgte å kalle REKO. Appen inneholder en feed inspirert av Facebook hvor produsenter legger ut sine annonser og kundene kan legge inn bestilling.
Design of Safety Critical Systems - “Milliampere - selvstyrende båt”

Prosjektet i faget “Design of safety critical systems” gikk ut på å designe en kontrollrom skjerm til operatøren av en selvstyrende båt. Hovedfokuset var å sortere ulike funksjoner på logisk vis og vise kritisk informasjon på best mulig måte. I dette prosjektet ble det brukt intervju, personas, use cases, heuristisk analyse, lo-fi og hi-fi prototyper. Resultatet ble skisser til skjermene både på kontrollrommet og til selve båten. Skjermene i kontrollrommet viser ulike funksjoner og feilmeldinger som kan dukke opp under en vakt for de ansatte. Skissene til båten viser hvordan passasjerene varsles ved eventuelle feil eller problemer.