Jonette Vaagland
Jeg er Jonette Vaagland, en 27 år gammel trønder fra Klæbu. Jeg er utdannet lærer, men fant ut at jeg ikke kunne jobbe som dette resten av livet. Jeg ønsket å holde på med noe som passet mine egenskaper bedre. Valget falt på interaksjonsdesign.
I dag går jeg på mitt siste år på interaksjonsdesign ved NTNU Gjøvik. Samtidig sjonglerer jeg deltidsjobb som designer hos Mobai AS, reising til en kjæreste i Bergen, trening, og sosialisering.
Mitt ønske som designer er å bruke kompetansen min til å hjeple andre og skape verdi for mennesker. Planen for å nå dette målet er ta med pedagogikk- og designkunnskapen min til Bergen. Her skal jeg å finne andre dyktige designere å lære av, og gjøre verden litt mer brukervennlig sammen med. I denne portfolioen vil jeg presentere noe av arbeidet jeg har gjort i løpet av utdanningen, hos Mobai, og på fritiden.
Prosjekter

Sensorisk og berøringsvennlig interaksjonsdesign
Lysbryter-utfordringen
Brukerne av rommet forstår ikke hvordan de skal bruke lysene. De må ty til prøving og feiling for å slå på eller av lysene i områdene de ønsker, og det tar lang tid å lære bryternes funksjon. Lysbryterne har ført til irritasjon, og har blitt en "snakkis" i forelesernes lunsj. Vi avdekket to hovedutfordringer med bryterne: plassering og funksjon. I tillegg avdekket vi utfordringer med rommets universelle utforming. Vår løsning ble nye bryterflater, nye lyssoner og et romkart.

Design og prototyping for digitale produkter
Gjøbby
Hvordan kan vi hjelpe millennials og Gen Z i Gjøvik med å finne hobbyer? Innsiktsarbeidet vårt viste at det ikke fins en samlet plattform for hobbytilbudet i Gjøvik, at det sosiale aspektet ved hobbyer er viktig, og at brukergruppen ikke kjenner andre med samme interesser i Gjøvik. Løsningen vår ble appen "Gjøbby", en plattform for store og små hobbyer i Gjøvik.

Tjenestedesign
Ski-NM 2023
Vind-IL har ikke så store økonomiske ressurser, men de har mye frivillig areidskraft. Arrangementet skjer på Vind-stadion, litt utenfor Gjøvik, på vinterstid. Det kan være krevende å reise på et slikt arrangement for familier med yngre barn. Det er kaldt og mye åholde styr på, hvorfor skal man ikke bare se arrangementet på TV hjemmefra?
Hvordan kan vi lage et arrangement som handler om mer enn å se på ski, slik at familier med barn på barneskolen sitter igjen med en opplevelse av meningsfylt familietid?
Vår løsning ble "familieområde med aktiviteter", se en demo av løsningen vår her: https://www.youtube.com/watch?v=Wn7Ko_bYYRo