Frode Lien
Jeg tar en bachelor i interaksjonsdesign på NTNU Gjøvik
Jeg er opptatt av brukerinvolvering, innsiktsarbeid og brukeropplevelser. Favorittemner innen interaksjonsdesign er tjenestedesign og universell utforming. Tjenestedesign handler om å ta utgangspunkt i mennesker og deres behov, og skape løsninger gjennom nysgjerrighet, kreativitet og design. Universell utforming handler om å gjøre samfunnet enklere å orientere seg i for flest mulig. Jeg er interessert i AR-teknologi (Augmented Reality), og skriver en bachelor om AR i læring/opplæring i skole og bedrift. Tre stikkord om meg: Engasjert, nysgjerrig og lærevillig. Trives i et arbeidsmiljø med utfordrende oppgaver der viljen til å skape noe sammen er stor og tonen er uformell.
Oppvokst i Trondheim og har grafisk bakgrunn med fagbrev som typograf og mesterbrev som grafiker, med 20 år i faget. Har bakgrunn som grafiker/typograf i desken i Aftenposten, VG, Dagens Næringsliv og Dagbladet samt grafisk designer i reklamebyrå.
Prosjekter

Tjenestedesign
Hvordan kan vi gjøre svaksynte mer selvhjulpne i butikken?
Vi har utformet en løsning som vi tror kan forbedre handleopplevelsen, basert på de tilbakemeldingene vi har fått, og innsikten vi har samlet inn. Det ble laget en hjelpesone midt i butikken, med en stor ringeklokke som påkalte hjelp fra betjeningen. Vi endte opp med å utforske en endring av handleopplevelse som kan gi stor verdi for svaksynte, men også alle andre som handler i butikken.

Informasjonsarkitektur
Byen vår Gjøvik
Design en ny nettside og app for foreningen «Byen vår Gjøvik», som skal prøve å samle alt av bl.a kultur- og idrettsarrangement og alt det andre som skjer i Gjøvik & omegn på en mest mulig og oversiktlig måte.

Bachelor
Hvordan kan bruk av Augmented Reality (AR) skape bedre læring/opplæring i skole og bedrift?
Formålet med denne oppgaven er todelt. Den første delen handler om apper designet for å bygge bro mellom fysiske bøker og digitale ressurser gjennom bruk av AR. En nedlastet AR-app lar elevene enkelt skanne skolebøkene med smarttelefon eller nettbrett , og kan forvandle lesingen til en annerledes læringsopplevelse. Jeg vil finne ut om det kan ha en bedre læringseffekt på elever, sammenlignet med tradisjonelle lærebøker.
Den andre delen handler om å finne ut om mere avansert AR-teknologi i HoloLens-brillen kan bidra til i at serviceteknikere kan nyttiggjøre seg av AR-brillene ved fjernassistanse.
Oppgaven tar sikte på å undersøke de potensielle fordelene og utfordringene ved å ta i bruk AR, samt å identifisere strategier for å optimalisere AR-teknologiens pedagogiske potensiale.