Anne Selseng
Heihei. Jeg heter heter Anne Selseng. Jeg er en 21 år gammel student fra Lommedalen i Bærum. Jeg starta på Interaksjondesign studiet rett etter videregående i 2020 etter anbefaling fra broren min. Jeg har alltid hatt en interesse og et øye for design, og alltid vært veldig nysgjerrig på ting rundt meg. Jeg liker å skape nye ting og bruke kreativiteten på å komme på smarte løsninger.
Mitt interesseområde innenfor studiet har alltid vært digital prototyping, det å designe nettsider, apper og lignende. Men siste del av bacheloren utviklet jeg også en stor kjærlighet for research delen av prosjekter, det å innhente innsikt og snakke med brukere. Å danne empati for brukere, og forstå seg på dem.
Prosjekter

Tjenestedesign
Ski NM på Gjøvik
I forbindelse med faget Tjenestedesign i samarbeid med SKI-NM som skulle være på VIND IL her på Gjøvik i 2023, hadde vi som prosjekt å hjelpe Ski-NM med å gjøre neste års SKI NM best mulig og gjennomførbar. Få arrangementet til å bli en suksess og få flest mulig folk til å delta. Vi ville lage et samlet sted for brukere å finne informasjonen de trenger. Vi holdt det enkelt, og fokuserte på hva som er viktigst for brukeren å få informasjon om. Der vi ga brukeren tilgang til informasjon om programmet for dagene, et kart som ga oversikt over arenaen, tilgang til billetten sin og sist men ikke minst hva arrangementet hadde å tilby. Eksempler på dette er hva de ulike bodene på arrangementet var, og hva de hadde å tilby. Hvor de kunne få mat og hva annet arrangementet hadde å by på som konserter osv. På vårt arena kart har vi også fokusert på å gi brukerene med bil informasjon om hvor de kan parkere, og hvor det er ledig. Her får de en oversikt over de ulike parkeringsplassene, og hvor mange ledige plasser det er igjen. Er det dårlig med plasser, vil de få et utvalg med forslag med alternative parkeringsmuligheter.

Designpraksis i bedrift
Arrangementkalender til Visit Oslo
I høstsemesteret 2022 ble 270 timer brukt på konsulentselskapet Inmeta sitt kontor i Hamar, som en del av min design praksisperiode som Interaksjonsdesign student på NTNU. Gjennom månedene på Hamar kontoret samarbeidet vi med Visit Oslo. De hadde et ønske om å re-lansere nettsiden sin som blir brukt hver dag av både av utenlandske og norske turister. Hovedprosjektet vårt var å forbedre deres arrangementskalender som tilbyr brukerne en oversikt over arrangementene i Oslo området. Denne ble laget for 30 år siden, og hadde et behov for å bli oppdatert. Vi gjorde et grundig forarbeid med mye research på lignende løsninger. Vi brukertestet og observerte hvordan brukere samhandlet med arrangementkalenderen. Vi brukte også HotJar som viste heatsmaps og opptak av hvor brukere trykket og beveget musen. Vi analyserte dette og kom frem noe vi mente vil hjelpe brukerne enten om det er turister eller beboere i Oslo med å finne arrangementer tilpasset deres behov bedre og enklere. En kalender som gjør det lettere for brukeren å tilpasse innholdet i kalenderen til deres behov, og som er med på å hjelpe dem med å planlegge eller veilede dem til noe de er interessert i. Gjennom enklere navigasjon gjennom arrangementene, og en enkel tilgang til filtrering samtidig som de blar gjennom utvalget. Som også gir rom for flere funksjoner, som gjør at brukeren kan tilpasse innholdet etter deres behov.

Web of Things
Easypark - Smart parking
I forbindelse med emnet IDG3006 Web of Things utviklet jeg og min gruppe en løsning som var med på å forhindre stress ved parkering, nemlig smart parkering. Sammen gikk vi løs på hvordan vi skulle effektivisere parkering for bilister. Gjøre parkering og parkeringshus smartere ved å koble dem til IoT-verden. Vårt mål var å lage noe som dempet stress ved parkering. Parkering er stressende for mange bilister, enten det er å finne ledig parkering, finne nærmeste parkering i forhold til hvor man skal eller finne parkering for brukerens behov (handicap, elbil osv). Slik frustrasjon kan være farlig i trafikken da det kan føre til ulykker. Vårt hovedfokus var å minimere stressnivået ved å gi dem mulighet til å planlegge enten før eller etter avreise. Lage noe som øker brukeropplevelsen og brukertilfredsheten ved parkering i parkeringshus, ved bruk av sensorer og app. Fokuset var også å lage noe som kunne redusere mye kjøretid og drivstoff. Vi bygget videre på EasyPark, og la til funksjoner som muligheten til å se informasjon om tilgjengelige parkeringsplasser (Feks: hvor mange ledige elbil plasser i et p-hus), se på et kart hvor det er tilgjengelige parkeringsplasser. Se en prediksjon av når parkeringsplassen er mest opptatt i løpet av dagen. Vi lagde en mobil app, i tillegg til en Apple Carplay applikasjon slik at brukerne kan bruke EasyPark handsfree og fullt integrert med bilen sin.