Avgangs­utstilling 2020


Bachelor i grafisk design ved NTNU i Gjøvik

Tilbake til forsiden
Portrettbilde

Vebjørn Opem

Hei jeg heter Vebjørn Opem. Jeg er 24 år og er i fra Hamar.
Jeg ser meg selv som en optimistisk type som elsker tørr humor og godt lag med helt ok venner. Eller helt ok lag med gode venner, kanskje en kombinasjon.

Jeg har alltid hatt stor interesse for det visuelle i ulike felt som fotografi, kunst og design, noe som har gitt meg et driv til å utforske nye muligheter og tilnærminger.
Grafisk design for meg er den ultimate visuelle formen som kombinerer alle mulige aspekter med visuell utførelse. Denne formen har virkelig gitt meg en ny forståelse av hvordan man overfører informasjon til andre gjennom bilder og hvilken påvirkning man kan på verdenen med en sammensetning av tekst og form.

Prosjekt 1, skriftdesign. Akutt display
Akutt display. Skriftdesign.
En skrift med stor kontrast, skarpe seriffer og mye personlighet. Akutt display er en didonne/nyantikva hybrid som egner seg godt som en tittel skrift og for korte tekster der man vill legge til karakter.
Prosjekt 2, drømmeprosjekt. Hemmelig adresse
Hemmelig adresse. Drømmeprosjekt.
Hemmelig adresse er et utested som få vet om, og som befinner seg i et smug i en av Norges storbyer. Inspirert i fra forbudstiden og art deco med en moderne vri, skiller den seg ut ifra andre utesteder man kan dra til i dag. For at detet skal fremstå som et ekte og levende utested har de en rekke gjennomførte profilflater som meny, øl brikker, festivalbånd, toalettikoner og ølglass. I tillegg tilbyr de merchandise som capser, stykemerker og klistremerker.
Prosjekt 3, visual systems. Loft
Loft. Visual systems.
Loft er interiørdesign selskap der alle aspekter ved deres identitet og produkt er konstruert ut ifra matematiske prinsipper. Som firma tilbyr de flere muligheter for å dekorere flatene i hjemmet. Dette kommer i form av spesiallagde fliser, tekstiler og tapeter som alle er basert på geometriske former og mønstre.