Avgangs­utstilling 2020


Bachelor i grafisk design ved NTNU i Gjøvik

Tilbake til forsiden
Portrettbilde

Preben Nilsen Kemi

Hei, jeg heter Preben Nilsen Kemi og kommer fra Alta oppe i Finnmark. Jeg elsker å jobbe med det visuelle vi ser i hverdagen vår, noe som gjorde at jeg valgte grafisk design som bachelor. Jeg har tegnet hele livet og elsker å blande inn illustrasjon i prosjektene mine. Igjennom studiet har vi fått prøve oss på mange forskjellige retninger innen design. Noe av det jeg liker best å jobbe med er slike ting som design til bok/magasin cover. Men i løpet av studiet har jeg også lært meg å like app/webside design ganske godt. Jeg gleder meg til å få brukt evnene mine ute i praksis.

Prosjekt 1
Som et av prosjektene i Redaksjonell Design II (veiledet av Aud Gloppen og Magnus Osnes) ble vi bett om å redesigne covere for en bokserie av vårt eget valg. Jeg valgte å lage en serie ut av Albert Camus' 3 mest kjente bøker Pesten, Fallet og Den Fremmede. For disse illustrerte jeg tradisjonelt strekteninger som jeg farget digitalt. Illustrasjonene er basert på hendelser eller konsepter fra bøkene og er ment å gjengi følelsene bøkene formidler. Jeg valgte å gjøre disse illustrasjoenene distinkte men fortsatt noenlunde like så de kunne virke som en serie.
Prosjekt 2
I redaksjonell design I, under veiledning med Ole Lund, redesigned vi et tidsskrift som vi valgte ut fra en rekke gitte tidsskrifter. Vi redesignet både innsiden og coveret. For coveret brukte jeg en illustrasjons stil som gikk igjen på hvert cover, tematisert etter hva utgaven handlet om. Til sammen laget jeg 6 covere/illustrasjoner som alle kan bli funnet på instagrammen min.
Prosjekt 3
For emnet Flerkanal Publisering, veiledet av Ole E. Wattne, ble vi gitt oppgaven i å lage en fiksjonell kampanje og matriele som trengs til denne for et band eller artist av vårt eget valg. Til dette valgte jeg å redesigne coveret og kampanje for Streetlight Manifesto's "99 Songs of Revolution". Igjen valgte jeg å lage en egen ny illustrasjon til å bruke i kampanjen som jeg brukte gjevnt utover på forskjellige flater.