Avgangs­utstilling 2020


Bachelor i grafisk design ved NTNU i Gjøvik

Tilbake til forsiden
Portrettbilde

Gabriela Jankowska

Jeg heter Gabriela Jankowska, jeg er 21 år og kommer fra Polen. Jeg har bodd i Norge i nesten syv år, og det har vært en skikkelig lærerik opplevelse. Kunnskapen til både skandinavisk og polsk design hjelper meg med å lage kreative prosjekter.

Jeg er en hardtarbeidende person som elsker å lære om nye ting. Det å utfordre meg selv og bli kjent med temaer jeg ikke helt forstår enda, er viktig for meg. Bortsett fra det så er jeg også glad i kinematografi, historie og kunst. På fritiden liker jeg å ta bilder og male små Warhammer figurer.

Grafisk design for meg handler først og fremst om mennesker. Jeg er interessert i hvordan menneskets hjerne oppfatter verden rundt seg, og hva det er som fanger vår oppmerksomhet. Grafisk design er et bra verktøy for å kommunisere ideer og verdier. Når det gjelder fagfelt så er jeg glad i å jobbe med visuelle identiteter og redaksjonell design. Jeg liker å jobbe med alle prosjektene mine på en gjennomtenkt og strategisk måte. I utviklingsfasen elsker jeg å gjøre mye research, og bli godt kjent med kunden/problemstillingen før jeg begynner å skisse noen kreative ideer.

Prosjekt 1
Visuell identitet for Innlandets største designkonkurranse, Innlandsperler.
Et av elementene jeg har designet for dem var diplomer. Prosjektet mitt ble valgt som den nye offisielle profilen for konkurransen, og skal bli brukt for første gang i høsten 2020.
Prosjekt 2
Redesign av Weekendavisen.
I dette prosjektet har jeg fokusert på å lage tre oppslag med forskjellig temperatur og spennende oppsett. En annen viktig del av oppgaven var å skape en ny visuell identitet.
Illustrasjonene brukt i avisen er tatt fra: https://www.sebastiankoenig.net/
Prosjekt 3
Redesign av tidsskriftet Sosiologi i dag.
Fotografi er vinduet til vår virkelighet, og dette ville jeg vise med omslagene mine.